Gyártók A Skoda Vision E-vel még a parkolás is problémamentes lehet

A Skoda Vision E-vel még a parkolás is problémamentes lehet

autopro.hu/Sz.K. | 2017.03.31 11:41

A Skoda Vision E-vel még a parkolás is problémamentes lehet

A Skoda az április 19-28. között sorra kerülő Sanghaj Motor Show-ra elektromos programmal készül. A Vision E tanulmányautóval a cseh vállalat először mutatja be az egyéni mobilitás márkára jellemző jövőbeli elemeit és 2025-ig 5 változatban hoz ki elektromos autókat a különböző kategóriákban.

Hirdetés

Teljes gőzzel beindította a Skoda a holnap mobilitásának tervezését és fejlesztését. A vállalat történetének első teljesen elektromos hajtású, önvezető tanulmányautója megtestesíti a márka elektromos autókkal kapcsolatos elképzeléseit.

Az érzelmekre ható 5 ajtós SUV coupé 500 km-t tud elektromos hajtással megtenni. A Skoda intenzíven fejleszti modellkínálatának elektromos átalakítását.

A 4.645 mm hosszú, 1.917 mm széles és 1.550 mm magas Skoda Vision E tengelytávja 2.850 mm, mely magabiztos megjelenést ad az úton.

A Skoda Vision E formatervezői nagy belső teret alakítottak ki. A szabadidő autóknál megszokott magas üléspozíció és nagy belső tér ugyanakkor dinamikus vonalakkal, az enyhén lefelé menő tetővonallal egy coupé hatását kelti.

Végsebessége 180 km/h, hatékony akkumulátora 500 km-es menetteljesítményt tesz lehetővé. A Skoda Vision E kerekeit két elektromos motor hajtja, amik nagy stabilitást és biztonságot adnak az autónak.

Az autó enyhén lefelé menő tetővonalaival egy coupé hatását kelti.

A Vision E révén a Skoda betekintést ad az önvezető autókkal kapcsolatos közeljövőben várható megoldásokra is. A tanulmányautó ennek 3. szintjét hozza el: önállóan tud közlekedési dugóban haladni, átveszi a vezetést az autópályán, sávot tart, illetve előzést hajt végre, önállóan megkeresi a szabad parkolóhelyet, ahová önállóan parkol be, és önállóan hajt ki a parkolóból.

Az elektromos mobilitás központi helyet foglal el a vállalat növekedési stratégiájában. A Skoda modellkínálatának elektromos átalakítása 2019-ben veszi kezdetét a hálózatról tölthető Skoda Superb hibrid megjelenésével. Ezt hamarosan, 2020-ban követik a teljesen elektromos hajtású változatok, és 2025-re az egyes kategóriákban a márka öt elektromos autóval bővíti majd kínálatát.

Kiemelt Partnereink