Gyártók A Proton 2019-re legyártja első Geely-alapú modelljét

A Proton 2019-re legyártja első Geely-alapú modelljét

autopro.hu/Sz.K. | 2017.08.04 15:04

A Proton 2019-re legyártja első Geely-alapú modelljét

A malajziai Proton autógyártó legkorábban 2019-ben piacra tervezi dobni első személygépjárművét, aminek egy Geely modell az alapja.

Hirdetés

A kínai Zhejiang Geely Holding Group 49,9%-os alaptőkét szerzett Malajzia első nemzeti autógyártójában, nagyjából 108 millió amerikai dollár értékben, azzal a tervvel, hogy elérhetővé teszi gyártási technológiáját és elterjeszti a Geely márkát egész Délkelet-Ázsiában.

Az új modell alapja valószínűleg a Geely Boyue SUV lesz, amit a Proton Perak állambeli Tanjung Malim üzemében fognak gyártani. Ez lesz az első SUV, amit a malajziai autógyártónál készítenek.

Datuk Seri Ong Ka Chuan, Malajzia nemzetközi kereskedelmi és ipari minisztere elmondta, hogy a Geely egy új üzemet akar építeni Tanjung Malimban a következő években, amint a részletes tervek elkészülnek. Az új gyár a tervek szerint 2022-re készül el.

A miniszter azt is elmondta, hogy a Geely fog besegíteni a Proton márkának a kínai piacra való belépésben, és abban, hogy több mint 1% piaci részesedést szerezzen, ami egy nagyjából 280 ezres tételt jelent.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink