Gyártók A Proterra elektromos buszgyártó jól jött ki Trump húzásából

A Proterra elektromos buszgyártó jól jött ki Trump húzásából

autopro.hu/Sz.K. | 2017.06.15 11:30

A Proterra elektromos buszgyártó jól jött ki Trump húzásából

Donald Trump, amerikai elnök vitatott döntése, mellyel kivonja az Egyesült Államokat a Párizsi Klímaegyezményből, hihetetlen módon jól jön a Proterra elektromos buszokat gyártó cég számára.

Hirdetés

A vállalat nemrég nyitotta meg második buszgyárát Los Angeles mellett, hogy az Egyesült Államok nyugati felében is hozzájárulhasson a városi és regionális környezetvédelmi közlekedéshez.

Ryan Popple, a vállalat vezérigazgatója azon dolgozik, hogy meggyőzze a közlekedésügyi hatóságokat, távolítsák el dízel és biogáz meghajtású buszaikat az utakról, a Proterra csendes, zéró kibocsájtású buszaira cserélve őket. Popple azzal érvel, hogy ez a leginkább gazdaságos verzió hosszú távon, az alacsonyabb üzemanyag és szervizköltségek miatt.

A magánkézben lévő vállalat tervezi megháromszorozni gyártási kapacitását idén a greenville-i és los angelesi gyártósorainak felgyorsításával.

Még jobban, mint ezidáig, a cég okos és fenntartható közlekedési megoldásokat keres, amik hatékonyan csökkenthetik a szennyezést. A Proterra nagyon jól áll ebben a helyzetben, hiszen segíti a fenntartható városok növekedését.

A gyártás terjesztésével együtt továbbra is támogatják a Szilikon-völgyben a kutatási-fejlesztési törekvéseket.

Trump párizsi kijelentése után rengeteg Egyesült Államokbeli állam, város, vállalat és egyetem összefogott, hogy együtt továbbra is tartsák magukat a nemzetközi klímaegyezményhez. A Proterra még 400 buszrendelést kapott Seattle-ből, Dallasból, Nashville-ből, San Joséből, Philadelphiából és Renóból.

– A szövetségi kormány más kezébe tette a döntést, és változások lesznek – mondta Popple a Forbes-nak. – Többszáz várossal együtt, jó dolog, hogy az ügyfeleink is támogatják a környezetvédelmet.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink