Gyártók A Peugeot oda megy, ahonnan mások eljönnek

A Peugeot oda megy, ahonnan mások eljönnek

autopro.hu/B.B. | 2016.12.05 14:15

A Peugeot oda megy, ahonnan mások eljönnek

Az utóbbi hetekben több autógyártó is motorsport-csapatainak leépítéséről döntött, a franciák viszont épp most célozták meg Le Mans-t.

Hirdetés

Mozgalmasan telt az ősz a motorsportok világában: a VW a WRC-t, a Lada a WTCC-t, az Audi a le mans-i 24 órás versenyzést hagyja ott. A szurkolók tömegeit elkeserítő bejelentések mellé most viszont egy érdeklődő gyártóról érkeztek hírek: erősíthetnek a franciák.

Az Automotive News szerint a PSA az Audi helyére lépne a 24 órás megbízhatósági versenyben, ehhez első lépcsőként a hírek szerint már kérvényezték felvételüket a verseny betétfutamának számító WEC-be (World Endurance Championship) is. A WEC egyelőre két résztvevő gyártóval rendelkezik, a címvédő Porschéval és a Toyotával.

A hírek szerint a Peugeot Le Mans-ba való visszatérése nem lenne olcsó, egyes források 80-90, mások 150 millió eurós költségekről beszélnek. Persze a gyártó tudja, milyen fába vágja fejszéjét, hiszen 2012 előtt szerepeltek a versenyen, ám anyagi okokból kivonultak. Az újbóli csatlakozást a PSA első embere is támogatja. Carlos Tavares szerint az autósportban való hosszútávú részvétel pozitív hatással van a márka értékére.

Az autógyártó szóvivője szerint a fókusz egyelőre a Dakar Rallyn marad, ám mivel az Audi kivonulásával kisebb űr támad a 24 órás versenyzésben, a franciák alighanem ütni fogják a vasat.

Kiemelt Partnereink