Gyártók A Ford menesztette Mark Fields vezérigazgatót

A Ford menesztette Mark Fields vezérigazgatót

autopro.hu/Sz.K. | 2017.05.22 11:52

A Ford menesztette Mark Fields vezérigazgatót

A Ford Motor vezérigazgatója, Mark Fields elhagyja a vállalatot, és helyére a Ford Smart Mobility LLC leányvállalatának feje, James P. Hackett kerül.

Hirdetés

Más igazgatók is nagyobb pozíciókba kerülnek. Közéjük tartozik James Farley, a Ford európai, közel-keleti és afrikai üzletekért felelős igazgatója, és Joseph Hinrichs, a Ford észak-amerikai feje is.

Elhagyja a vállalatot a Ford csoport kommunikációért felelős alelnöke, Ray Day, helyére Mark Truby, a Ford ázsiai és csendes-óceáni kommunikációs elnökhelyettese fog lépni.

A változás eredménye annak, hogy Bill Ford, a társaság ügyvezető elnöke és az igazgató tanács további tagjai elvesztették a bizalmukat Fields-szel szemben.

Fields 2014-ben váltotta le Alan Mulallyt, ám elődjével szemben nem volt tehetsége ahhoz, hogy az alkalmazottakat egy nagy ügy mögé állítsa vagy, hogy kritikus döntéseket hozzon a vállalat stratégiájáról.

Az igazgatóságot már egyre jobban nyugtalanították a Ford romló üzleti mutatói, a zászlóshajó F-sorozat erős profitja ellenére.

A Ford szóvivői a menesztésről úgy nyilatkoztak: „Továbbra is arra a tervünkre fókuszálunk, hogy értéket, és profitáló növekedést hozzunk létre. Nem kommentáljuk a spekulációkat vagy a pletykákat.”

A Ford, amely nagyjából 9 milliárd dolláros adólevonás előtti profitot vár erre az évre, elvesztette a piaci részesedését, és nem volt képes meggyőzni a befektetőket, hogy vásároljanak a részvényeiből.

Hackett a Steelcase bútorgyártó vállalat korábbi igazgatója, és korábban három évig a Ford igazgatója is volt, mielőtt elnöke lett egy újonnan alapított mobilitással foglalkozó leányvállalatnak, 2016 márciusában.

Nem ez az első eset, hogy Hackettet választották ki, hogy vezessen ki a válságból egy céget. Mielőtt csatlakozott a Fordhoz, a Michigan Egyetemen volt ideiglenes atlétikai elnök, ahol azért alkalmazták, hogy meggyőzze a San Francisco-i futballedzőt, Jim Harbaugt, hogy eddze az egyetem csapatát jó néhány kiábrándító szezon után.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink