Gyártók A Ford felveszi a kesztyűt: nem mozdul Mexikóból

A Ford felveszi a kesztyűt: nem mozdul Mexikóból

autopro.hu/B.B. | 2016.11.17 06:30

A Ford felveszi a kesztyűt: nem mozdul Mexikóból

Hiába a kemény elnökválasztási kampányidőszak, az USA egyik legnagyobb autógyártója nem hajlandó stratégiát változtatni az Egyesült Államok déli szomszédjában.

Hirdetés

Felbolydult az élet a világ egyik komoly autóipari körzetében: Donald Trump megválasztása után folyamatosan végzik az elemzéseket és a számításokat a mexikói telephellyel is rendelkező gyártók és beszállítók. Ezúttal a néhány csörtét már a háta mögött tudó Ford üzent a médián keresztül az USA új elnökének: semmit sem változtatnak.

Mark Fields, a Ford első embere elmondta, bár az Egyesült Államokon kívüli tevékenység esetén kilátásba helyezett 35 százalékos plusz adó komoly érvágást jelenthetne nem csak az amerikai autóiparnak, hanem az egész gazdaságnak, a vállalat nem tervezi mexikói beruházásainak módosítását. A cégvezér békülékeny hangú megszólalásában közös célnak nevezte az egészséges és élénk gazdasági kapcsolatok fenntartását.

Fields hozzátette, gratuláló levelet is küldött az elnökválasztás nyertesének, és elárulta, várják az új kormánnyal végzett közös munkát. Az iparági prioritások között az árfolyam-manipulációk elleni védelmet, a fogyasztási és kibocsátási normákat, az adóreformot és az autonóm járművek biztonságos fejlesztési és felhasználási feltételeit említette. Fields azt is elárulta, hogy Trump klímavédelemhez való szkeptikus hozzáállása sem változtat a Ford alternatív hajtásokkal kapcsolatos stratégiáján, írja az Automotive News.

A frissen megválasztott elnök és a Ford között korábban kisebb-nagyobb feszültségek alakultak ki, mivel Donald Trump élesen kritizálta, hogy a multinacionális vállalatok az USA területe helyett külföldi országokban (példáuk gyakran Mexikóban) hoznak létre munkahelyeket. A jövőben több szakértő is a kormányzati hangnem enyhülésére számít, vagyis a Fordnak jó eséllyel nincs mitől tartania, főleg most, hogy Mark Fields egyértelműen kifejezte, rajta nem múlik a jó viszony.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink