Gyártók A Ford a legkedveltebb autómárka Magyarországon

A Ford a legkedveltebb autómárka Magyarországon

autopro.hu/Sz.K. | 2017.04.07 10:48

A Ford a legkedveltebb autómárka Magyarországon

Kimagaslóan magas értékesítési számokat elérve rendkívül sikeres március hónappal zárta az első negyedévet hazánkban a Ford. A múlt hónapban Magyarországon gazdára találó 1589 új Ford 13,5%-os piaci részesedést jelent a magyarországi személyautó és haszongépjármű piacon, ami ismét a képzeletbeli dobogó legfelső fokára repítette a márkát.

Hirdetés

A Ford vásárlóinak nagy része a kifutó Fiesta dizájnját szereti, ez lehet népszerűségének oka. A Fiesta nagyon kultikus modell, az első típusváltozat 41 évvel ezelőtt, 1976-ban jelent meg, azóta több mint 18 millió Fiestát adtak el, így nem meglepő, hogy Európa legkelendőbb kisautója.

A jelenlegi Fiestát nyáron váltja a nyolcadik generációs változata, négy eltérő modellváltozattal érkezik, azonban a vásárlók megtartásához a modellpaletta nem elég.

A Ford Fiesta nyolcadik generációja 2017 nyarán kerül forgalomba.

A vállalatnál folyamatosan új szervizajánlatokon dolgoznak, ennek köszönhetően nőtt az elvégzett szervizműveletek száma a márkakereskedésekben. A vállalat széleskörű kiegészítő szolgáltatásokkal igyekszik kedveskedni ügyfeleinek. Bevezetésre került a Ford Fix Ár program, mely transzparens költségeket ígér a kötelező éves átvizsgálásokhoz, így az ügyfeleket nem éri váratlan meglepetés.

Csak a személygépkocsi eladásokban jeleskedett idén a Ford, a kis haszongépjárművek értékesítésében viszont jelentős visszaesés volt tapasztalható. Ennek ellenére az érdeklődés töretlen a kis haszonjárművek iránt, a piacvezető pozícióját a vállalat továbbra is meg tudja őrizni.

A Ford másik vonzereje a rendkívül alacsony egy kilométerre jutó költség mutatója, amely abszolút nyertessé teszi a vállalatot, főleg a flottamanagementtel foglalkozó cégek körében.

A márka nemrégiben szerezte meg a DEKRA friss, 2017-es minőség-tanúsítványát.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink