Gyártók 36 óra, 64 ezer előrendelés: bejött a CES?

36 óra, 64 ezer előrendelés: bejött a CES?

autopro.hu/B.B. | 2017.01.08 06:30

36 óra, 64 ezer előrendelés: bejött a CES?

Úgy látszik, a Faraday Future anyagi problémái nem tántorították el a vevőket, az első másfél nap alatt óriási kereslet mutatkozott a minap bemutatott autó iránt.

Hirdetés

Ahogy az egy-egy, a legújabb fejlesztéseket felvonultató kiállításon lenni szokott, a CES-nek otthont adó Las Vegasban is rendesen pörög az élet: a problémáival küzdve is a Tesla egyre komolyabban vehető kihívója, a Faraday Future minap bemutatott autója iránt már-már tolonganak a leendő vevők.

A kínai pénzből gründolt startup FF91-es modelljére a bemutatást követő 36 órán belül 64 ezer 124 előrendelés érkezett, melyek darabja előleg formájában ötezer dolláros bevételt jelent a gyártónak. A gép, melyről bővebben itt számoltunk be, 2018-ban érkezhet a piacra, ára pedig az Automobilwoche szerint 150 és 200 ezer euró, vagyis 46 és 61 millió forint között mozoghat.

Összehasonlításképp: a márciusban bemutatott Tesla Model 3-ra egy hét alatt 325 ezer foglalás érkezett. A 36 órás állás után a FF sem panaszkodhat, sőt: a teljesen hivatalos előrendelési program csak márciusban kezdődik, vagyis a gyártó még egy tavaszi rendelési bummban is reménykedhet.

Kiemelt Partnereink