Gyártók 2600 diákot képzett ki a spanyol autógyártó

2600 diákot képzett ki a spanyol autógyártó

autopro.hu/P.M. | 2017.01.23 15:00

2600 diákot képzett ki a spanyol autógyártó

1957-ben az iskola azzal a céllal jött létre, hogy fiatal szakembereket képezzen a Seatnak, jelenleg 163 diák vesz részt a képzésben.

Hirdetés

2012-től olyan úttörő jellegű programokat épített be, mint például a német modell inspirálta duális szakmunkásképző rendszer. Ez a program kombinálja az elméleti oktatást és a gyakorlati képzést, amihez szakmai gyakorlatok is kapcsolódnak a Seat gyártó üzemeiben. A tanulók aláírnak egy szakképzési foglalkoztatási szerződést, ami alapján hozzáájulnak a TB-hez és az elvégzett munkáért havi juttatást kapnak. Az intézmények és a szakoktatók műszaki színvonala, illetve az életszerű körülmények közepette végzett szakmunka-képzés együtt eredményezi a Seat Szakmunkás Iskolájának sikerét, ahol jelenleg 163 fiatal tanul és dolgozik. Az elmúlt hatvan év során összesen 2600 diák fordult meg az iskolában.

– Az a tény, hogy a szakképző iskolát elvégzett minden második diák a Seat jelenlegi csapatának tagja, és a vállalat vezetőinek 11 %-a is ezt az iskolát végezte el, rámutat a vállalati stratégiai eredményességére – tette hozzá a márka emberi erőforrásokért felelős alelnöke, Xavier Ros.

A Seat Szakképző Iskola által nyújtott duális szakképzés a diákok számára lehetővé teszi, hogy egy német és egy spanyol diplomát kapjanak, miután elvégezték a hároméves, megközelítőleg 4600 órát magába foglaló képzési ciklust. A tanteremben és a laboratóriumban végzett képzést a termelési központokban a terepen végzett gyakorlati munkával kombinálják, ahol a munkát a Német Kereskedelmi Kamara által kiképzett oktatók felügyelete alatt végzik el. A német modellen alapuló szakképzés átfogó ismereteket nyújt a diákoknak, és teljesen felkészíti őket arra, hogy sikeresen oldják meg a mindennapi életben előttük álló kihívásokat.

Kiemelt Partnereink