Gyártók 250 millió eurót kapnak a lengyelek az FCA-tól

250 millió eurót kapnak a lengyelek az FCA-tól

autopro.hu/B.B. | 2016.11.30 09:40

250 millió eurót kapnak a lengyelek az FCA-tól

Két újabb motortípust is Lengyelországban gyárt ezentúl a Fiat-Chrysler, ez negyedmilliárd eurós beruházást és száz új munkahelyet jelent az országnak.

Hirdetés

250 millió eurós beruházást indít a Fiat Chrysler Automobiles meglévő, lengyelországi üzemében. Az Automobilwoche a lengyel miniszterelnök-helyettes kijelentésére hivatkozva azt írja, az olaszok két újabb motortípus gyártását telepítik az országba, ami száz újabb munkahelyet generál az autógyártó telephelyén.

Bár az FCA egyelőre nem erősítette meg a híreket, jó eséllyel egy egyliteres háromhengeres, illetve egy 1,3 literes négyhengeres benzinmotorokról van szó. A gyártás 2018-ban kezdődhet, 2020-ra pedig az éves termelés a tervek szerint a jelenlegi 45 ezres szintról 250 ezerre növekszik.

A lengyel telephelyen most az 1,3 literes Multijet-Turbo és a 0,9 literes TwinAir készül. A bővítés híre különösen pozitív a helyi dolgozók számára, hiszen a Panda gyártásának 2011-es, Olaszországba való áthelyezése után nehéz idők köszöntöttek a helyi üzemre. Akkor több száz fős leépítést is végrehajtott az gyártó.

Kiemelt Partnereink