Gyártók 2020-ig biztonságban vannak az Audi állásai

2020-ig biztonságban vannak az Audi állásai

autopro.hu/B.B. | 2016.12.07 06:30

2020-ig biztonságban vannak az Audi állásai

A négykarikások két évvel meghosszabbították a leépítések elkerülésére vonatkozó garanciát.

Hirdetés

Legalább 2020-ig biztonságban van az Audi 61 ezer munkavállalójának állása, sőt az üzemi tanács tervei szerint a garanciát még tovább, a következő évtizedre is kiterjesztenék. Az átfogó megállapodás nem titkolt célja, hogy új, stabil stratégiai irányvonalakat szabjon a dízelbotrány utáni bizonytalanságban, írja az Automobilwoche.

A további törekvések közé tartozik, hogy a nagy technológiai szakértelmet igénylő munkafolyamatokat (mint az alternatív hajtások fejlesztése) a németországi üzemekben végezzék, vagyis a cég szeretné jövőbeli versenyképességét minél jobban, a hazai piacán megalapozni. Itt nem nehéz felfedezni a Volkswagennel közös gondolkodásmódot – a márka közelmúltbeli, harmincezres leépítésének bejelentésekor egyben az is leszögezte, a jövő technológiáit kezdetben nem bízzák a külföldi telephelyekre.

Az Audi mostani bejelentése azért különösen pozitív, mivel egyelőre nem tudni, mi lesz a dízelbotrányban érintett 80 ezer amerikai négykarikás autó sorsa. A gyártó most nyilvánvalóvá tette, semmilyen jogi következmény esetén sem tervez csoportos leépítéseket.

Kiemelt Partnereink