Gyártók 2 literes fogyasztást ígér a plug-in hibrid BMW 7

2 literes fogyasztást ígér a plug-in hibrid BMW 7

autopro.hu/B.B. | 2016.08.01 14:09

2 literes fogyasztást ígér a plug-in hibrid BMW 7

Már kapható a bajorok legújabb SUV modellje, induló ára 28 millió forint.

Hirdetés

Nagyobb használatnak lesznek kitéve a BMW-tulajdonosok konnektorai, legalábbis azoké, akik a bajorok legújabb zászlóshajóját választják: a hetes BMW mostantól ugyanis plug-in hibrid verzióban is kapható. A 90900 eurós (vagyis 28 millió forintos) alapárú 740e a hathengeres motorral szerelt 730d modelltől veszi el a márka legkisebb étvágyú autójának címét.

Az újdonság rendelhető lesz többféle tengelytávval, de a hátsó- és az összkerékhajtás közül is lehet választani. A hibrid kivitel továbbra is hozza a megszokott eleganciát, a környezetbarát működésre csak néhány jel utal, ilyenek például a kék díszelemek, vagy az elektromos csatlakozó miatt átdolgozott első sárvédők.

A motorháztető alatt két hajtóegység lapul, egy 258 lóerős négyhengeres, kétliteres hagyományos, valamint egy 113 lóerős elektromos motor. Az ezt energiával ellátó akkumulátor 9,2 kWh kapacitású és gyorstöltővel pontosan három, hagyományos otthoni konnektoron keresztül pedig négy óra alatt tölthető fel. Csak erről működtetve az autó 48 kilométert képes megtenni, 140 kilométeres maximális sebességgel.

A komolyabb munkát természetesen továbbra is a benzinmotor végzi, ez a villanymotorral közösen 5,3 másodperc alatt gyorsítja száz kilométer per órás sebességre a 740e-t. Könnyebb lábbal való használat esetén a két motor összedolgozása akár kétliteres fogyasztást is eredményezhet, írja az Automobilwoche.

A zöldebb luxusért természetesen nem csak a megvásárlásnál kell áldozatot hozni (a 90900 eurós induló ár tíz százalékkal magasabb, mint a 730d modellé), hanem a hétköznapi használat során is: az elektromos hajtás plusz alkatrészei miatt 515 helyett csupán 420 literes csomagtér várja a táskákat és bőröndöket.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink