Elemzések Új modelleket küld piacra a magyar járműipar - ez volt a 22. hét

Új modelleket küld piacra a magyar járműipar - ez volt a 22. hét

autopro.hu/G.I. | 2016.06.06 06:37

Új modelleket küld piacra a magyar járműipar - ez volt a 22. hét

Két megújult Mercedes-Benz személyautó mellett újabb Credo busz is készül mostantól hazánkban. A Suzuki ünnepel, az Audi felemás híreket szállított, az Opel hazai vezérével a jövőről beszélgettünk.

Hirdetés

Gyártók

Interjút adott szakportálunknak az Opel szentgotthárdi gyárának új vezetője. Személyes vélemények és tapasztalatok mellett szóba került a munkaerő utánpótlásának témája, valamint az a kérdés is, hogy fog-e újra autót gyártani a GM konszern leánya hazánkban. A válasz itt olvasható.

Hamarosan átadják Magyarország legnagyobb buszgyárát, ahol újabb modellt is gyártani fog a Kravtex-Kühne csoport. A 10 méteres Credo típus kompakt távolsági járműnek szánják.

25. születésnapját ünnepli a Magyar Suzuki. Jelen voltunk a különleges ünnepségen, amelyről közvetlen hangvételű cikkben számoltunk be.

Az Audi győri gyára egyre okosabbá válik, például együttműködő robotok mérik az autók illesztéseit a szereldében. A fejlődésról szóló hírek mellett arról is beszámoltunk, hogy az Audi vállalatcsoport nem túl fényes első negyedévi bizonyítványa a magyar termelésnek is köszönhető. Leginkább ugyanis nálunk esett vissza a gyártási darabszám.

Beszállítók

A japán gyártóhoz hasonblóan a BPW Hungária szintén születésnapot ünnepelt, ráadásul ők is negyedszázadosak lettek. Az esemény beszámolója itt olvasható.

A Bridgestone magyarországi gyárának vezetője fontos bejelentést tett: 2020-ra megnégyszereznék hazai gyártókapacitásukat.

A Robert Bosch Kft. új személyügyi igazgatójával készült interjúnkban vállalati vonzerőről, belső képzésekről, a nők mérnöki szerepvállalásáról és az Y generáció elvárásairól is beszélgettünk.

Szolgáltatók

Olvasóink nyilván észrevették, hogy jelentős változások történtek szakportálunk kinézetében. Az arculatváltás indokáról és az új funkciókról ebben a cikkünkben írtunk.

Horváth Tamással, az IC Hungary Kft. ügyvezetőjével a 3D fémnyomtatás lehetőségeiről beszélgettünk.

Ugyancsak kifaggattuk a Universal Robots közép-kelet-európai igazgatóját. Slavoj Musilek szerint termékeik nemcsak a multik igényeit képesek kielégíteni, hanem a kkv-k változó termelési követelményeinek is rugalmasan meg tudnak felelni.

Gazdaság

Milliárdokat veszít a különféle visszaélések miatt az autóipar. Hogy melyek ezek a problémák, és miként lehet ellennük védekezni, arról ebben a cikkünkben olvashat.

A Német Ipari és Kereskedelmi Kamarák Szövetsége felmérést készített az ottani iparvállalatok külföldi beruházási aktivitásáról. 2500 cég válaszaiból kiderült, hogy az ottani szakemberhiány is hozzájárul a magyar befektetésekhez.

Az év ötödik hónapjában tavalyhoz képest 45 százalékkal több, 8506 személygépkocsit helyeztek forgalomba Magyarországon.

Több mint 10 éve nem volt ilyen alacsony a munkanélküliségi ráta Magyarországon, ezzel az EU 28 tagállama közül az ötödik helyen szerepel hazánk az április adatok alapján.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink