Elemzések Év Autója, Év Dolgozója, Év Abroncsgyártója - ez volt a 9. hét

Év Autója, Év Dolgozója, Év Abroncsgyártója - ez volt a 9. hét

autopro.hu | 2016.03.07 06:38

Év Autója, Év Dolgozója, Év Abroncsgyártója - ez volt a 9. hét

Reményteli híreket hoztunk Ingolstadtból, fontos és érdekes modelleket mutattunk Genfből. Interjúkat is bőven szállítottunk foglalkoztatásról, okos közlekedésről, az Ipar 4.0 aktualitásairól. BMW-teszt tette fel a pontot az i-re.

Hirdetés

Gyártók

Megkezdődött a Genfi Autószalon, amelyen a sok csillogó újdonság bemutatása mellett megválasztották az idei Év Autóját is. Ezúttal az Opel Astra érdemelte ki a megtisztelő címet, amelynek motorházteteje alatt magyar szív dobog.

Amíg az autók szerelmesei Svájcra figyelnek, a hazai járműipari szakemberek jó részének tekintete Ingolstadt felé irányult: az Audi évértékelőjén a globális tevékenységre és a magyar gyárra vonatkozóan egyaránt biztató üzenetek hangzottak el.

Rekordot döntött a győri gyár

Izgalmas négyhengeres erőforrással teszteltük a BMW i330-as modelljét, nem akármilyen körülmények között.

Beszállítók

A munkaerőpiac kihívásaira válaszként új személyügyi stratégiákat alkotnak és valósítanak meg a vállalatok. Erről is beszélgettünk a Busch-Hungária HR-vezetőjével, Csontos-Hoffer Katalinnal.

Az okosautók agyának számító chip alkatrészek hazai fejlesztője, Kishonti László a holnap közlekedésének kihívásairól vallott szakportálunknak.

A Bridgestone lett az Év Gumiabroncsgyártója. Ki is faggattuk a beszállító hazai főmérnökét a jövő intelligens megoldásairól.

Év Dolgozója címek is gazdára találtak, éspedig a szombethelyi EPCOS ünnepségén. Az erről szóló beszámoló itt olvasható.

170 munkatársától megválik a nagykanizsai OT-Industries-DKG Gépgyártó, főként az orosz megrendelések visszaesése miatt.

Szolgáltatók

A foglalkoztatás helyzetéről nem tudunk eleget írni: Háry Andrást, a Zalaegerszegi Technológiai Centrum vezetőjét is kifaggatuk, éspedig a helyi Techtogether Junior verseny apropóján.

Az informatika egyre több területen tud segíteni az autóipar fejlődésében. Laufer Tamással, az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetségének elnökével erről beszélgettünk.

Robot, ember - két jó barát? A Kuka szerint igen, erről nyilatkozott a vállalat marketing és PR referense.

Leányvállalatot alapított a Waberer's szállítmányozási holding. A német cég megalakulása igen élénk érdeklődést váltott ki olvasóinkból...

Techtogether, képzés

Diplomát kaptak az első duális hallgatók – az országban elsőként a Kecskeméti Főiskolán osztottak ilyen, kimagaslóan gyakorlatorientált képzettséget igazoló okiratot.

Gazdaság

Néhányszor már nekifutottunk a bérek helyzetének, ezúttal konkrét számadatok mentén mértük fel, mely szakmák képviselőit csábíthatja el leginkább a szlovák járműipar.

Tovább bővült az összeolvadások és felvásárlások (M&A) piaca Magyarországon 2015-ben, a tranzakciók száma 27 százalékkal, a piac becsült mérete pedig két százalékkal nőtt 2014-hez képest.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink