Elemzések Több mint 63 millió autó közlekedik úgy az USA-ban, hogy közben visszahívták

Több mint 63 millió autó közlekedik úgy az USA-ban, hogy közben visszahívták

autopro.hu/R.M. | 2017.02.15 14:11

Több mint 63 millió autó közlekedik úgy az USA-ban, hogy közben visszahívták

Az Amerikai Egyesült Államok autóállományának negyede közlekedik úgy az utakon, hogy egyébként vissza kellett volna vinni a gépkocsit a gyártóhoz különböző problémák miatt.

Hirdetés

A különböző autópiaci kutatásokkal foglalkozó Carfax készítette azt a tanulmányt, amelyből igen ijesztő eredmények olvashatók ki. Az adatokból többek között azt tudhatjuk meg, hogy 63 millió személyautó közlekedik még úgy Amerikában, hogy egyébként az autógyártó már visszarendelte a típust, nem egyszer életveszélyes műszaki hiba miatt.

Ez 34 százalékkal magasabb érték, mint amit tavaly kaptak az elemzők. Államokra lebontva magasan Texasban a legrosszabb a helyzet, itt a regisztrált személyautók közül minden harmadik esik ebbe a kategóriába. Őket követi Hawaii, Mississipi, Lousiana és Alabama, melyek szintén elég rossz eredményeket produkáltak. Megfigyelhető, hogy ezekben az államokban jellemzően magas az átlaghőmérséklet és a páratartalom, ami például a Takata légzsák meghibásodásokhoz is vezethet- írta meg az autoblog.com.

Ha pedig az autótípusokat nézzük, akkor a legtöbb visszahívott, de vissza nem vitt autó SUV és különböző kisbusz, ebből pedig azt a következtetést vonhatjuk le, hogy jellemzően a nagy családos amerikaiak nem viszik vissza ilyen esetben az autójukat.

Kiemelt Partnereink