Elemzések Tíz éven belül 400 milliárd dolláros üzletággá fog nőni az elektromos motorgyártás

Tíz éven belül 400 milliárd dolláros üzletággá fog nőni az elektromos motorgyártás

autopro.hu/R.M. | 2017.03.28 12:36

Tíz éven belül 400 milliárd dolláros üzletággá fog nőni az elektromos motorgyártás

Az IDTechEx elemző cég készített egy kutatást az elektromos meghajtás jövőjéről, melyből kiderül, óriási növekedés fog végbe menni a területen a következő néhány évben. Összeszedtük a legfontosabb pontokat.

Hirdetés

Az IDTechEx brit piaci kutatóintézet által készített tanulmány az elektromos motorok fejlődését vizsgálja a következő 10 évre előretekintve. A kutatás eredménye szerint csak magával a motorok forgalmazásával 400 milliárd dollárt keresnek majd világszerte. A változó igények és a fejlődő technológiai párosulnak majd egymással, ezzel meghatározva a következő évtizedet.

A jelentés részletesen kifejti, hogyan szereznek majd egyre nagyobb piaci részt az elektromos meghajtású motorok, az előretörés fő mozgató rugója az akkumulátorok árának csökkenése lesz. Emellett a technológia is egyre fejlődik majd, így biztosítva hatékonyabb, jobb teljesítményű erőgépeket. Ehhez a fellendüléshez pedig nagymértékben hozzájárulnak majd a hibrid autók is.

Ezenfelül a tanulmány szerint egyre jobban elterjednek majd az egyszerre több motor által működtetett járművek is. Arra már ma is van példa, hogy egy tengelyt, esetleg egy kereket külön motor hajt. Az újfajta meghajtást tovább népszerűsítik majd az egyedi felszerelésű változatok, így mindenki a számára szükséges hatótáv és ár kategória közül választhat majd.

A jelentésben ezenkívül még több fejezetben magyarázzák a technológia működését, és hogy miért megfelelő meghajtási megoldás ez mindenféle jármű számára. A dokumentum elkészítése során 170 autógyártó cég véleményét és adatait használták fel.

forrás: IDTechEx

Hirdetés

Kiemelt Partnereink