Elemzések Nőtt a Deere negyedéves profitja

Nőtt a Deere negyedéves profitja

MTI | 2017.05.24 13:57

Nőtt a Deere negyedéves profitja

Az amerikai Deere & Co a szakértők által vártnál nagyobb negyedéves profitról számolt be pénteken, az eladásai 13 negyedév után először nőttek a cég termékei iránti kereslet bővülésére.

Hirdetés

A világ legnagyobb mezőgazdaságigép-gyártója közölte, hogy az április végével záródott folyó pénzügyi év második negyedében 802,4 millió dollárra, részvényenként 2,49 dollárra ugrott az adózott eredménye az egy évvel korábbi 495,4 millió dollárról, részvényenként 1,56 dollárról.

Az egyszeri tételek nélküli negyedéves részvényarányos eredmény 1,94 dollár volt. Ennek alapján szakértők gyengébb, 1,68 dollár profitra számítottak.

Az árbevétel 5,2 százalékkal 8,29 milliárd dollárra emelkedett, felülmúlta a szakértői várakozások átlagában szerepelt 7,32 milliárd dollárt.

A mezőgazdasági gépvásárlás növekedését elsősorban az emelkedő mezőgazdasági terményárak váltották ki, aminek a hatására nő a mezőgazdasági termelők nyeresége, ezért bővül az új gépek iránti keresletük.

A Deere azt közölte pénteken, hogy az április végével záródott három hónapban különösen Dél-Amerikában nőtt meg a mezőgazdasági gépei iránti kereslet.

Februárban a cég még azzal számolt, hogy a folyó pénzügyi évben a mezőgazdasági gépeladásai 4 százalékkal nőnek, ezt a várakozását most 9 százalékra változtatta.

A Deere részvényének az árfolyama 7 százalékos pluszban állt a New York-i tőzsde pénteki nyitása előtti elektronikus kereskedésben.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink