Elemzések Luxusautóba fektetnek az oroszok

Luxusautóba fektetnek az oroszok

MTI | 2016.02.04 09:14

Luxusautóba fektetnek az oroszok

Szélsőséges képet mutat az orosz autópiac: a tavalyi adatok alapján az ország gazdasági problémáinak ellenére – vagy éppen annak köszönhetően – megugrott az értékesített luxusautók száma, a nem ebbe a kategóriába tartozóké viszont jelentősen csökkent.

Hirdetés

A rubel jelentős gyengülése miatt egyre több tehetős orosz fekteti pénzét luxusautókba, a Porsche, a Bentley és a Rolls-Royce modelljeiből is egyre többet látni az ország útjain. A készpénz értékes vagyontárgyakba fektetése érthető: mivel a rubel 2015-ben közel 20 százalékot gyengült a dollárhoz képest, csökkent a helyi piacon a prémium, és ultra-prémium kategóriás autók ára.

Porsche 911 Turbo S Cabriolet

Míg a Porsche 911 Turbo S Cabriolet az USÁ-ban 200 400 dollárba kerül, Oroszországban már 151 687 dollárért (körülbelül 42,4 millió forint) hazavihető.

A nem a luxuskategóriába tartozó autók eladásain azonban látszik az országot érintő recesszió, hiszen értékesítésük 36 százalékkel csökkent 2014-hez képest. Sok orosz magánszemély számára az átszámítva 1,3 millió forintba kerülő Lada Granta is elérhetetlennek minősül.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink