Elemzések Két autógyár egy magyar városban - ez történt a 32. héten

Két autógyár egy magyar városban - ez történt a 32. héten

Gégény István | 2016.08.15 09:28

Két autógyár egy magyar városban - ez történt a 32. héten

A Mercedes-Benz kecskeméti terveiről faggattuk a vállalatot, közben újabb motor került a dízelbotrány fókuszába. Az Opel gyártósorai belendültek, a Continental saját önvezető autót tervez, felmértük a munkaerő hiányának mértékét.

Hirdetés

Gyártók

Erős hírrel indult a hét: egy német lap állítása szerint az Audi 3 literes TDi erőforrásának meg nem engedett kiegészítéseként három manipulatív szoftverprogramot is felfedeztek a hatóságok. Cáfolat egyelőre nem érkezett az értesülés kapcsán.

Családon belül maradva a VW márka is negatív témát szolgáltatott, miután két napra leállt a Passat modellek gyártása, alkatrészhiány miatt.

Északi szomszédunknál eközben csúcsot döntött a dolgozni akarók tömege: a Jaguar leendő szlovák gyárában tizenötször annyian akarnának munkát vállalni, ahány kollégára a brit gyártónak szüksége van.

A hét fő témáját a Mercedes-Benz szállította: mint ismert, egymás mellett hamarosan két autógyáruk is fog üzemelni Kecskeméten. A különös helyzet számos kérdést felvet, amelyekre a meglévő autógyárnál kerestünk és kaptunk válaszokat.

Az Opel a szokásos nyári leállást követően újra elindította szentgotthárdi gyártósorait, ennek kapcsán kérdeztük a gyár szóvivőjét.

Beszállítók

Saját önvezető autót küldene piacra a Continental, számos beszállítóval együttműködve. Itt olvashatóak a részletek.

Futurisztikus fejlesztőközpontot nyitott a Knorr-Bremse: a kifinomult műszaki infrastruktúra egy fedél alá hozta össze a vasúti és a haszongépjárművek divíziómérnökeit és műszaki szakembereit Münchenben.

Lézertech cégbe vásárolta be magát a ZF - az Ibeo részvényeinek 40 százaléka a Friedrichshafen-i beszállító tulajdonába került. A közös munka révén elterjedhetnek a 3D radarok.

Szolgáltatók

Úgy tűnik, mégis készülnek idehaza munkára fogható buszok: az Északnyugat-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. 61 Credo autóbusz forgalomba állításával az idei év egyik legjelentősebb hazai autóbusz beszerzését valósítja meg.

Gyengélkedik a Thyssenkrupp, noha a piaci várakozásnál jobb eredményt ért el az üzleti év harmadik negyedévében a német ipari konszern.

Oktatás, Techtogether

Visszatekintettünk a Formula Student East versenyre, amelyről bőséges képgalériával számoltunk be, valamint beszámolót közöltünk a hét díjat besöprő műegyetemistákról.

A kecskemétiek eközben már a jövő felé tekintenek: 15 ezer kilométert fog hajózni a egyedi járművük, hogy napenergiával szeljék át a Dél-Afrikai Köztársaságot.

Gazdaság

Miután egyre nehezebb egy-egy álláshely betöltésére megfelelő szakembert találni, utánajártunk a pontos munkaerő-piaci adatoknak, amelyekből tendenciák is kiolvashatóak.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink