Elemzések Ezeket az autókat adják el egy éven belül

Ezeket az autókat adják el egy éven belül

autopro.hu/R.M. | 2017.04.27 11:06

Ezeket az autókat adják el egy éven belül

Egy amerikai kutató cég, az ISeeCars összeállított egy listát azokról a modellekről, melyek a leggyakrabban cserélnek gazdát a vásárlást követő egy éven belül.

Hirdetés

Már az elején lelőnénk a poént: a német prémium márkák vezetik a listát. Az adatok az amerikai piacról származnak, de mindenképpen érdekes képet kapunk az autóvásárlási szokásokról. Lássuk is, hogy miről van szó.

11. Nissan Versa

A Versa jóval alacsonyabb árkategóriát képvisel a többi modell mellett, mégis átlagosan az eladott új autók 3,2 százaléka cserél gazdát az első évben. Mindezzel a második tulaj sokat spórolhat, ugyanis akár 12 800 dollárért hozzájuthat a szinte új autóhoz a 15 ezer dolláros indulóár helyett.

10. Subaru WRX

A japán sportautó világszerte igen nagy népszerűségnek örvend, mégis az új autók 3,3 százalékán adnak tovább már az első esztendőben. Így 32 ezer dollár helyett 30 ezerért szerezhetünk egy relatíve új Subarut.

9. Chrysler 200

A 200-as Chryslernek 3,8 százalékát adják el hamar, viszont a listán szereplő autók közül ezzel járhatunk a legjobban. Ugyanis a típus bolti ára 25 ezer dollár, míg használtan a szinte új autót már 17 ezer dollárért is megkaphatjuk.

8. Mercedes-Benz E osztály

És már el is érkeztünk a német luxus kategóriához. Az E-osztály 3,9 százalékát adják el gyorsan, így 52 ezer dollárért vehetjük meg a 64 700 dolláros nyitóárhoz képest.

7. BMW 4-es széria

A BMW 4-es modelljeinek szintén 3,9 százalékától már megszabadulnak az első évben, és nagyjából 10 ezer dollárt lehet spórolni egy másodkézből vásárolt járművön, aminek az induló ára 54 ezer.

6. BMW X3

A bajor gyártó SUV-ja sem kedvelteti meg magát minden új tulajdonossal, szintén 3,9 százalékát adják már el az első évben, és ha ilyenkor vennénk egy X3-at, 50 ezer dollár helyett már 43 ezer dollárért is megszerezhetnénk.

5. Dodge Dart

Az új Dart tulajok 3,9 százaléka ad túl új autóján 365 napon belül. Viszont már 27 százalékkal is olcsóbban beszerezhetjük, 20 600 dollár helyett 15 ezer dollárért.

4. Nissan Versa Note

Az egyik legolcsóbb autó a listán, 16 ezer dollár egy új modell ára, mégis 4 százalékát már az első esztendőben továbbadják. Egy egyéves, használt Versát akár 20 százalékkal kevesebbért is megvehetünk.

3. Mercedes-Benz C-osztály

A 6,1 százalékos eladási ráta a bronzéremre volt elég a Mercedesnél. Ha használtan szeretnénk vásárolni egy ilyen luxus szedánt, 10 ezer dollárral olcsóbban is megkaphatjuk 50 ezer helyett.

2. BMW 5-ös széria

A második hely a BMW-t illeti, minden egyes új 5-ös szériás bajor járműnek a 7,5 százalékát eladják a vásárlás évében. Így ezt is 10 ezer dollárral olcsóbban lehet beszerezni a 61 ezer dolláros árcédula helyett.

1. BMW 3-as széria

A BMW egyből bezsebelte az első helyet is, ugyanis a 3-as szériának nem kevesebb, mint 8 százalékát adják el az adott intervallumon belül. Ez igen ijesztő adat, ehhez mérten nem is szakíthatunk annyit egy ilyen vásárlással mint a többi típusnál, a 44 ezer dolláros induló ár helyett átlagban 36 ezerért kelnek el az ilyen modellek.

Forrás: autoblog.com.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink