Elemzések Digitális logisztikai központot épít a Bosch Hatvanban - ez történt a 28. héten

Digitális logisztikai központot épít a Bosch Hatvanban - ez történt a 28. héten

Wurmbrandt András | 2017.07.17 11:30

Digitális logisztikai központot épít a Bosch Hatvanban - ez történt a 28. héten

A közép-európai térségben egyedülálló, a legmodernebb, digitális technológiákra épülő logisztikai központot hoz létre a Bosch Magyarországon. Az ipar 4.0 a székesfehérvári Densonál is kiemelt helyen szerepel- ez már egy másik cikkünkből derül ki. Ismét összefoglaltuk a hét híreit.

Hirdetés

Beszállítók

A napokban kezdődik és a tervek szerint jövő februárban fejeződik be a Bosch hatvani beruházása, amely során 17 milliárd forintból a legmodernebb digitális technológiákra épülő logisztikai központot hoznak létre. a közép-európai térségben egyedülálló bázis 250 új munkahelyet jelent a térségnek.

A termelékenységet és a hatékonyságot robotizációval, automatizálással kell növelni – mondta az Autopronak adott interjújában Yukihiro Kato, aki áprilistól vezeti a Denso Gyártó Magyarország Kft.-t. Az elnök szerint az Ipar 4.0 nélkülözhetetlen a versenyképességük, termelékenységük további fejlesztéséhez.

Yukihiro Kato, a székesfehérvári Denso elnöke

A kincsesbányai Vákuum Hőkezelő Kft. 216 millió forintos projekt keretében Magyarországon elsőként telepített olyan többfunkciós hőkezelő berendezést, amellyel alacsonyan ötvözött acélokat kezelnek az autóipar számára. A társaság közleménye szerint a kapacitásnövelő projektet a Széchenyi 2020 program keretében az Európai Unió és a magyar állam 108 millió forinttal támogatta.

Autóipari beszállításra fejleszt a Vákuum Hőkezelő Kft.

Gyártók

Manipulációval gyanúsítja a Suzukit és a Fiatot a holland közlekedési hatóság. Az RDW azt gyanítja, hogy a károsanyag-kibocsátási tesztek eredményeit meghamisító szoftvert alkalmaz a Suzuki és a Fiat Chrysler autógyár egy-egy terepjáró modell esetében.

A dízelbotrány árnyéka vetült a Daimlerre is: a német Süddeutsche Zeitung csütörtöki beszámolója szerint a szövetségi közlekedési minisztérium vizsgálóbizottság elé rendelte meghallgatásra a Daimler konszernt az egyes dízelmotorok emissziós értékeinek manipulálásával kapcsolatban felmerült ügyészségi gyanú miatt.

A stuttgarti ügyészség szerint egyes dízelmotorok vezérlő szoftvere tiltott funkciókkal van ellátva

Javult az első félévben a Volkswagen konszern VW márkájának eredménye. A konszern legnagyobb forgalmú márkája az elkövetkező években eredményességének további javulását várja és világpiaci vezető szerepre tör az elektromos modellek gyártásában.

Szolgáltatók

Az MVM Partner Zrt. 32 elektromos töltőpontot épít ki a Danubius Hotels Group fővárosi és vidéki szállodáinál, elsőként egy villámtöltőt helyeztek üzembe a budapesti Danubius Hotel Hélia területén.

Az S&T csoport bejelentette, hogy felvásárolta a Kapsch BusinessCom AG. cseh, szlovák és magyar leányvállalatait. A megállapodást az S&T csoport és a Kapsch Csoport anyavállalatai írták alá, és az utóbbi három közép-európai országban tevékenykedő vállalatát érinti.

Hatodik alkalommal rendez Autóipari Beszállítói Konferenciát a QFD Mérnöki Tanácsadó Iroda Kft. Győrben szeptember 27-28-án. A rendezvény az idei évtől regionális, ugyanis a QFD a magyarországi mellett megkapta a VDA QMC képzések szlovéniai, horvát, szerb, bosnyák és makedón licencjogát is, ezért idén ezen országokból is várnak résztvevőket.

A rendezvény az idei évtől regionális

A Continental, inspirálódva a vonós hangszerekből, újragondolta az autók hangrendszerét. A vállalat a hagyományos hangszórókat úgy nevezett rezgetőkre cseréli, amik úgy gerjesztik a hangokat, hogy bizonyos felületeket rezegtetnek a járműben. Összehasonlítva a hagyományos hangszórókkal, rengeteg előnyük van: kisebb súly, kevesebb energiafelhasználás, kiváló akusztika.

Kisebb súly, kevesebb energiafelhasználás, kiváló akusztika.

Elemzések

Rekordmennyiségű, mintegy 175 ezer használtautó adásvételét bonyolították le Magyarországon a második negyedévben, szemben az előző negyedévi 158 ezerrel. Mindez a csökkenő átlagár ellenére is jelentős, közel 7 pontos emelkedést eredményezett az eladott hazai használtautók összértékének alakulását mutató indexben, amely meghaladta a 135 pontot a második negyedévben.

Gyártósor

Prémium digitális autóipari vállalattá alakulásának útján az Audi története legnagyobb átszervezését indítja el, amelynek eredményeképpen a márka minden értelemben digitalizáltan és fenntartható módon működik majd, újra feltalálva a nagyvárosi mobilitást.

Az Audi gyorsan és a hagyományoktól eltérően jelenik meg új üzleti területeken

Oktatás

Letették a mintegy 14,2 milliárd forint kormányzati támogatásból megépülő Felsőoktatási és Ipari Együttműködések Központ (FIEK) alapkövét a Széchenyi István Egyetemen. A beruházás azt a célt segíti, hogy az autóipari kutatások központjává tudjon válni Magyarország.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink