Elemzések A Fed szerint közeleg a kamatemelési folyamat kezdete

A Fed szerint közeleg a kamatemelési folyamat kezdete

MTI | 2015.08.11 08:30

A Fed szerint közeleg a kamatemelési folyamat kezdete

Az amerikai központi bank szerepét betöltő Fed egyik igazgatója szerint a gazdaság állapota nagyjából már normálisnak mondható, ezért közeleg a döntés a kamatok emeléséről.

Hirdetés

Erről Dennis Lockhart, a Fed atlantai tagbankjának elnöke nyilatkozott a helyi sajtóklubban. - A gazdaság nagyot lépett előre, és megközelítette az elfogadható normális szintet... az állapotok már nem rendkívüliek - fogalmazott.

Lockhart, akit centristának tartanak az amerikai központi bank politikacsináló bizottságában, az előre megírt nyilatkozatában nem ismételte meg azokat a korábbi kommentárjait, amelyek szerint kész a kamatemelésre szavazni a következő ülésen, de világosan értésre adta, hogy érzése szerint már elhárultak a gazdaság növekedését gátló korábbi akadályok.

- Nagyon hajlok arra, hogy a szeptember legyen az indulásról szóló döntés időpontja - mondta, de hangsúlyozta, hogy a továbbiakban fokozatosan kell eljárni. - A fokozatosság az én felfogásom szerint azt jelenti, hogy nem minden egymást követő ülés dönt majd kamatemelésről - közölte.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink