Elemzések

PwC: Magyarország még mindig vonzó célpont

A PwC tanácsadó cégcsoport szerint Magyarország még mindig vonzó célpont a befektetni kívánók számára, fontosak azonban a befektetőknek nyújtott támogatások és kedvezmények, ez ugyanis olyan invesztíció, amely belátható időn belül megtérül mind az állam, mind pedig az adófizetők számára.

Szerző: MTI/autopro.hu | 2012.03.30. 10:20

A forráshoz jutás legnagyobb gátja

Bár innovációból hazánkban sincs hiány, az ötletekből sokszor mégsem lesz valóság. A fejlettebb vállalkozói kultúrával rendelkező országokban – mint például az Egyesült Államok, Svédország, Hollandia vagy Kína – az induló vállalkozók életét bejáratott rendszerek, professzionális inkubációs programok segítik.

Szerző: autopro.hu/Hírszerkesztő | 2012.03.28. 14:04

Udvarok és üvegpaloták: polarizálódó használtautó-piac

A vegyes évkezdet ellenére egész év tekintetében az újautó eladási mutatók további stagnálását, a használtautók iránti érdeklődés növekedését, és ennek okán az import erősödését jósolja a PBA Biztosítási Alkusz Kft.

Szerző: autopro.hu/Hírszerkesztő | 2012.03.28. 10:52

A magyar vásárlók többségét nem érdekli a gumi márkája

Az elmúlt hetekben látványosan megnőtt a kereslet a nyári gumik iránt. Bár köztudott, hogy a biztonságos autózás alapfeltétele a megbízható és jó állapotú gumi, mégis sokan megpróbálják elöregedett gumiabroncsukkal kihúzni ezt a szezont.

Szerző: autopro.hu/Hírszerkesztő | 2012.03.21. 13:19

Egyre több használtautó érkezik hazánkba külföldről

A tavalyi év során jelentősen, 78 százalékkal nőtt a hazánkba importált használt gépkocsik száma, és ez a tendencia várhatóan az idén is kitart majd. A gépjárműállomány viszont ezáltal sem fiatalodott jelentősen, ugyanis a behozott autók átlagéletkora 8 év volt.

Szerző: autopro.hu/Hírszerkesztő | 2012.03.20. 11:50

Nyolc tipp a vállalati flotta hatékonyabb üzemanyag-gazdálkodásához

Az újabb és újabb rekordokat döntögető üzemanyagár érezteti hatását a dráguló termeléstől kezdve, a kereskedelmen át egészen a fogyasztókig. Emiatt jelentősen megnőtt az igény a gépjárművekkel végrehajtott tevékenységek újragondolására és optimalizálására.

Szerző: autopro.hu/Hírszerkesztő | 2012.03.19. 16:18

Magyarországon nőtt, az EU-ban csökkent az autópiac

Magyarországon februárban is nőtt az újonnan forgalomba helyezett autók száma, miközben az Európai Unió egészében csökkenést regisztrált az európai autógyártók szövetsége(ACEA).

Szerző: MTI/autopro.hu | 2012.03.16. 16:14

A Mercedes gyár beindulása segítheti a bővülést

Az év első két hónapjában a várakozások szerint gyenge lesz az ipari termelés, ugyanakkor márciustól fellendülés várható, a Mercedes gyár beindulása mellett a javuló külső konjunktúra is segítheti a bővülést – mondta a januári ipari termelési adatokról a Takarékbank és a Buda-Cash elemzője.

Szerző: MTI | 2012.03.14. 14:56

A Fiat bemutatta a Szerbiában készülő 500L-t

Az olasz Fiat SpA a Genfi Autószalonon mutatta be a Fiat 500-as modell Szerbiában készülő többcélú verzióját, a Fiat 500L „mini MPV” modellt.

Szerző: MTI/autopro.hu | 2012.03.13. 11:39

Az okostelefonok az autókban is átveszik a hatalmat

Ha a Mercedesnek, a BMW-nek és a Fordnak sikerül érvényesítenie szándékát, új autóik szórakoztató rendszerei képesek lesznek fogadni az okostelefonos tartalmakat: különböző alkalmazásokat, játékokat, zenéket és filmeket.

Szerző: MTI | 2012.03.12. 12:32

Ismét talpon a japán autóipar

Egy évvel a természeti katasztrófa után talpra állt a japán autóipar. Olyannyira, hogy a Nissan egyenesen értékesítési rekordot ért el, 2011-ben 4,67 millió autót adott el, 14 százalékkal többet mint az előző évben. A Nissan Motor Co. májusra szinte teljes mértékben helyreállította iwaki üzemét Fukushima tartományban.

Szerző: MTI | 2012.03.12. 12:10

Felpörög a használt motorok piaca is

Az elmúlt napok kora tavaszi időjárása máris megpezsdítette a használt motorok piacát: a Használtautó.hu tapasztalatai szerint naponta több mint másfélszeresére nőtt a motorhirdetések nézettsége, mint a korábbi hetekben.

Szerző: autopro.hu/Hírszerkesztő | 2012.03.07. 10:47

Hírlevél feliratkozás

Kiemelt partnereink