Elemzések

A Waberer´s nyilvánosan értékesíti részvényeit

A Waberer´s International Zrt. nyilvános részvényértékesítést indít, és kérelmezi részvényeinek bevezetését a BÉT prémium kategóriájába – közölte a fuvarozási és logisztikai társaság a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT).

Szerző: MTI | 2017.06.19. 13:36

Sztrájkot terveznek a pozsonyi VW dolgozói – ez történt a 24. héten

A pozsonyi Volkswagen gyár dolgozóinak 85-90 százaléka jelezte, részt vesz abban a sztrájkban, amelyet június 20-tól határozatlan időre hirdetett meg a szakszervezet. Közben kiderült, 9 milliárdos beruházást terveznek Oroszlányban. Csokorba szedtük az elmúlt hét legfontosabb híreit.

Szerző: Wurmbrandt András | 2017.06.19. 09:45

Kína új szabályok szerint játszik az autóiparban

A távol-keleti ország nem enged be több autógyártót, a világ legnagyobbjának számító járműpiacára. A hazai autógyártók kapacitásának növelését és a tengerentúli OEM vegyesvállalatok lehetőségeit pedig alaposan megnyirbálja.

Szerző: autopro.hu/Sz.K. | 2017.06.16. 09:42

Vajon lekörözi a földgázmeghajtás a dízelt?

Napjainkban a dízel a károsanyag kibocsájtási botrány miatt meglehetősen negatív megítélésű. Az elektromos autók egyre népszerűbbek, viszont nagyon időigényes őket „tankolni”. Akkor hogy tudnának az emberek környezettudatosabban, de mégis időt spórolva autózni? A földgázmeghajtással – legalábbis a szakmai szövetség szerint.

Szerző: autopro.hu/Sz.K. | 2017.06.15. 06:30

Az OPEC-tagállamok teljesítették termeléscsökkentési vállalásukat májusban

A Kőolaj-exportáló Országok Szervezetének (OPEC) tagállamai nagyjából 100 százalékra teljesítették a kitermeléscsökkentési megállapodásban vállalt kötelezettségeiket májusban - derült ki az OPEC májusi jelentéséből, amelyben egyúttal arra figyelmeztettek, hogy az olajpiacok egyensúlyának helyreállása hosszabb időt vesz igénybe az eddig gondoltnál. Líbia és Nigéria nem részese a kitermeléscsökkentési megállapodásnak.

Szerző: MTI | 2017.06.14. 09:38

E-mobilitás: több a kérdés, mint a válasz

A diplomatikusabb felszólalók izgalmas, a szókimondóbbak küzdelmes éveket jósoltak az elektromos meghajtású járművek piacán a következő évekre, de abban szinte mindenki egyetértett az Osztrák-Magyar Gazdasági Fórum budapesti rendezvényén, hogy még hosszú ideig élnek egymás mellett technológiák e szegmensben.

Szerző: Pál Gergő | 2017.06.14. 09:20

« ...2345678... »
Hírlevél feliratkozás

Kiemelt partnereink