Elemzések

Magyar Levente: Sokan elvárják, hogy a kormányzat rendeljen el általános béremelést

A járműiparban egyre súlyosabb munkaerőhiányra adható kormányzati válaszokról, a külföldre vándorolt fiatalok hazatérésének lehetőségéről épp úgy beszélgettünk Magyar Leventével a Külgazdasági és Külügyminisztérium gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkárával, mint arról a kormányzati célról, hogy Magyarország az elektromos autók egyik fellegvára legyen.

Szerző: Wurmbrandt András | 2016.10.20. 13:11

Automotive Hungary kerekasztal: megoldásjavaslatok a munkaerőhiányra

Az Automotive Hungary szakkiállítás szerdai kerekasztal beszélgetésén a cégek egyetértettek abban, hogy a járműiparban a legnagyobb kihívást a munkaerőhiány jelenti, ami regionális probléma, de járulékcsökkentéssel lehetne segíteni a helyzeten.

Szerző: MTI | 2016.10.20. 10:30

Apróság miatt bukhat el a Google

Hiába gyűjti szorgosan az önvezetéssel megtett kilométereket az internetes óriás, ha nem tudja a fejlesztés végeredményét vonzó köntösbe öltöztetni.

Szerző: autopro.hu/B.B. | 2016.10.20. 09:30

Armin Krug: nem lehetnek kétségeink afelől, hogy a kormány szeretné ide csábítani a Teslát

Nagy tétek mozognak az elektromos gépjárműfejlesztés globális műhelyeiben, ugyanis aki ebben a megújulásban vezető pozíciót harcol ki magának, az magához irányíthatja a profit nagy részét, és magához kötheti a fejlesztői ágazat nagyjait. A PriceWatershouseCoopers globális tanácsadó cég magyarországi autó-iparági vezetője szerint ez akár egy-két év múlva eldőlhet. Armin Krugot azért kerestük meg, hogy megtudjuk, a tanácsadói világ hogyan látja a szektor szereplői előtt álló kihívásokat, útkeresésüket.

Szerző: | 2016.10.19. 08:30

Még mindig Brexit: Délkelet-Európába költözhetnek a brit autógyárak

Közép- és Délkelet-Európába költözhet a brit autóipar egy része, ha Nagy-Britannia elveszíti hozzáférését az egységes európai piachoz uniós tagságának megszűnése (Brexit) miatt - nyilatkozta Matthias Wissmann, a német VDA autóipari szövetség elnöke.

Szerző: MTI | 2016.10.17. 13:35

Lelassult a hazai használtautó-piac növekedése a harmadik negyedévben

Az év harmadik negyedévében jelentősen lelassult a hazai használtautó-piac növekedése: 157 ezer használt személygépkocsi cserélt gazdát Magyarországon, ami csaknem megegyezik az előző negyedévi 156 ezres értékkel, és 13 százalékkal haladja meg a 2015 hasonló időszakában regisztrált 139 ezer darabot.

Szerző: MTI | 2016.10.17. 09:45

Erősödik az ipari termelés növekedése a második fél évben

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) várakozásai szerint a második fél évben erősödni fog az ipari termelés növekedése és éves szinten 5 százalék körüli lesz a bővülés - mondta Lepsényi István, a tárca gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért felelős államtitkára az M1 aktuális csatornán szerdán.

Szerző: MTI | 2016.10.12. 15:35

Kínában megállíthatatlanul nő az autópiac

Kínában három és fél éve a legnagyobb ütemben, 26,1 százalékkal nőtt az autóeladás szeptemberben az egy évvel korábbihoz képest. Mindez részben az adókedvezményeknek részben a gyenge bázisadatnak köszönhető.

Szerző: MTI | 2016.10.12. 09:30

« ...2345678... »
Hírlevél feliratkozás

Kiemelt partnereink