Elemzések 6 hónap, 25 százalék: beszakadt a brazil járműpiac

6 hónap, 25 százalék: beszakadt a brazil járműpiac

autopro.hu/B.B. | 2016.07.06 09:05

6 hónap, 25 százalék: beszakadt a brazil járműpiac

Masszív mélyrepülésbe kezdett 2016 első negyedévében a dél-amerikai országban az új járművek iránti kereslet. A világviszonylatban is jelentős piacon miatt a német gyártóknak is komoly érdekeltségeik vannak.

Hirdetés

Mély árokban esett a brazil járműpiac: az egykori ígéretes terület új autók, kis- és nagyhaszongépjárművek iránti kereslete már hat hónapja folyamatosan csökken, nem is akármilyen mértékben: az év első felében összesen 25,4 százalékkal kevesebb személykocsi, furgon, busz és teherautó fogyott a szalonokból, összesen csupán bő 983 ezer darab, írja az Automobilwoche.

A kétszázmilliós országban tapasztaltak a német gyártókat is rendkívül kedvezőtlenül érintik: többek között a Volkswagennek már tavaly is kétszámjegyű értékesítési visszaesést kellett elkönyvelnie, pedig a wolfsburgiak már 1953 óta az ország legnagyobb autógyártójának számítanak: három összeszerelő üzemet és egy motorgyárat üzemeltetnek az országban.

Nem jobb a helyzet a helyi piacon a VW-hez képest kisebbnek, de még így is jelentősnek számító Daimler, BMW és Audi szempontjából sem: a 2015-ös 3,8 százalékos gazdasági visszaesést az idén is hasonló nagyságú követheti, ami a többi német prémiumgyártó eladásait is megviselheti. Ha nem változik a fogyasztási trend, az akár a világ hetedik legnagyobb gazdaságának összeomlását is okozhatja.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink