Elemzések 23 millió forintot is hazavihet évente egy autóipari dolgozó

23 millió forintot is hazavihet évente egy autóipari dolgozó

autopro.hu/B.B. | 2016.07.27 06:39

23 millió forintot is hazavihet évente egy autóipari dolgozó

A munkát legnagyobb mértékben ellentételező német vállalatok toplistáján egy autógyártó és két autóipari beszállító férkőzött be a legjobb tízbe.

Hirdetés

Jobban fizet a Bosch, mint a Daimler – írja az Automobilwoche a német Glassdoor karrierportál adataira hivatkozva. A legmagasabb németországi, nagyvállalati fizetésekkel kapcsolatos felmérésben a legjobb tíz között három autóipari szereplő van, a Continental a kilencedik helyet szerezte meg.

A Bosch (4.) alkalmazottai évente átlagosan 75 675 eurót (bő 23,5 millió forint), a Daimler (5.) esetében ugyanez az érték 70 630 euró, vagyis valamivel több, mint 22 millió forint. A Continental (9.) német dolgozói átlagosan 65 585 eurót vihetnek haza évente – ez valamivel kevesebb, mint 20,5 millió forint.

A legjobb tíz nem autóipari helyezettjei: Roland Berger (1.), Siemens (2.), BASF (3.), Bayer (6.), Commerzbank (7.), Deutscher Bank (8.), SAP (10.).

A felmérés során vizsgált adatok magukban foglalják az alapbért, a bónuszokat és minden egyéb egyedi kifizetést is. A kutatást 2014 júliusa és 2016 júniusa között végezték. Az eredmények visszafogott kezelése azért is javasolt, mivel vállalatonként pár száz adatot vettek alapul, így a vizsgálat aligha nevezhető reprezentatívnak.

A nyilatkozók válaszai alapján a magas fizetés csak részben felelős a dolgozói elégedettségért: többen kiemelték a karrierlehetőségek, a vállalati kultúra, a kompetens munkatársak fontosságát.

Kiemelt Partnereink