Beszállítók Újabb 85 millió Takata-légzsákkal lehet gond

Újabb 85 millió Takata-légzsákkal lehet gond

autopro.hu/B.B. | 2016.04.18 15:25

Újabb 85 millió Takata-légzsákkal lehet gond

Csak az Egyesült Államokban további több tízmillió autót kell átvizsgálnia a beszállítónak, miután az NHTSA szigorúbb lépésre szánta el magát.

Hirdetés

Valószínűleg a legutóbbi, március végi halálos baleset miatt keményített be az amerikai közlekedési hatóság, ugyanis a beszállító körül kialakult botrány legújabb fejleményeként csak az Egyesült Államokban további 85 millió légzsákot kell átvizsgálnia a Takatának, amennyiben nem tudja bizonyítani, hogy azok biztonságosan működnek. A folyamat várhatóan nem zárul le gyorsan, mivel egy 2015-ös megállapodás szerint a légzsákok gyártója 2018 végéig bizonyíthatja termékei megbízhatóságát.

85 millió légzsák csak az USÁ-ban - a teljes iparág összefogására szükség lenne a veszély mielőbbi elhárításához

A Takata eddig 14 autógyártó 28,8 millió autójában orvosolta a hibát, s bár a Reuters már februárban 70 és 90 millió közé tette az országban az érintett légzsákok számát, továbbra sincs garancia arra, hogy a problémás járművek száma nem emelkedik tovább.

Szintén a Reuters februári adataiból derül ki, hogy a Takata 2000 és 2015 között világszerte 260-285 millió légzsákot szállíthatott a különböző autógyártóknak, vagyis az Egyesült Államokon kívül további 175-200 millió veszélyes alkatrész lehet még a gépkocsikban.

Kiemelt Partnereink