Beszállítók Új, 6 Gbps-os SATA-csatolós SSD a TDK-tól

Új, 6 Gbps-os SATA-csatolós SSD a TDK-tól

Panker Gergő | 2015.06.01 06:48

Új, 6 Gbps-os SATA-csatolós SSD a TDK-tól

A TDK bemutatta a legújabb, ipari felhasználásra szánt SDS1B-szériás 6 Gbps-os sebességű SATA kompatibilis 2,5"-os SSD merevlemezét.

Hirdetés

A rendszer egyik különlegessége a GBDriver GS1 NAND flash memóriavezérlő chip. Az új termékeket 2015 augusztusában dobják piacra.

Az operációs rendszerek fejlődésével, illetve a 4K, illetve 8K felbontású tartalmak népszerűségének köszönhetően egyre nagyobb igény mutatkozik a gyors, nagy kapacitású tárolók iránt. Ahogy az adatok mérete nő, az ipari felhasználás során egyre nagyobb a kereslet az MLC NAND típusú memóriával ellátott SSD (szilárdtest-meghajtók) tárolók iránt. A hagyományos benchmark tesztek mellett fontos szempontokká vált a kiterjesztett adatretenciós kapacitás, illetve a nagyobb fokú megbízhatóság.

Az új kontroller annak érdekében, hogy megfeleljen az új elvárásoknak, nem csupán a jelenlegi GBDriver visszaállítás- és frissítés funkcióival látták el, hanem alapból rendelkezik a gyártó elismert árammegszakítás-tolerancia algoritmusával, valamint egy beépített túlfeszültség ellen védő áramkörrel. Mindez SLC, illetve MLC NAND típusú flash memóriák esetében is az adatok megbízható elérését eredményezi.

Az új termék DRAM, illetve egyéb cache nélkül képes 440 MB/sec olvasási, illetve 220 MB/sec írási sebességre. Az eredmény egy olyan SSD, amely remekül tükrözi a TDK szakértelmét az ipari felhasználás terén.

Az új termékek esetében az adatbiztonságot is javították. A hagyományos ATA biztonsági szabvány mellett az 128, illetve 256 bites AES*2 titkosítás, valamint a TDK saját biztonsági funkciója is elérhető. Mindez lehetővé teszi, hogy a fokozott adatvédelem érdekében NAND flash memórián is titkosított formában tároljunk adatokat.

A 2,5"-es SDS1B-szériás SSD merevlemez az Embedded Systems Expo-n (ESEC) mutatkozott be Tokióban május 13–15 között.

Merevlemezek az autóiparban

Az SSD technológiát az autóipar számos területén használják, például navigációs egységekben, digitális tachográfokban és parkolást segítő kamerákbam.

Az SSD merevlemezeket ezen felül gyárautomatizálási rendszerekben, például félvezetők, NC megmunkálógépek, programozható logikai kontrollerek, panelek, illetve beépített CPU-k gyártása során is alkalmaznak.

Kiemelt Partnereink