Beszállítók Úgy kér segítséget a Takata, hogy blokkolja saját eladását?

Úgy kér segítséget a Takata, hogy blokkolja saját eladását?

autopro.hu/B.B. | 2017.01.26 12:25

Úgy kér segítséget a Takata, hogy blokkolja saját eladását?

A bajba került japán beszállító után érdeklődő Autoliv szerint a Takata az ajánlattételhez szükséges információkat tart vissza.

Hirdetés

Lehet, hogy mégsem olyan sürgős a Takata eladása, mint ahogy azt a járműipar eddigi legnagyobb visszahívását előidéző vállalatról gondolnánk – legalábbis erre utal az Autoliv kifakadása. A svéd beszállító még korábban kért ki olyan adatokat a Takatától, melyek szükségesek a felvásárlást megelőző ajánlattételhez, azonban a japán vállalat ezeket nem adta ki. Azt nem tudni, hogy a Takata a teljes felvásárlási folyamatot szeretné elnyújtani, vagy esetleg másik leendő vevőjének (például a Key Safety Systemsnek) szeretne kedvezni, az Autoliv mindenesetre panasszal fordul a Takata operatív felügyelő bizottságához.

Nem ez az egyetlen kellemetlen eset mostanában a Takata háza tájárók, több autógyártó szintén panaszt kíván tenni a pénzügyi krízisbe került beszállítónál létrehozott bizottságnál, mivel szerintük a Takata helyzetéhez képest indokolatlanul nagy összegű kifizetéseket végzett a múltban, írja az autonews.com. Az autógyártók által kifogásolt esetről többet egyelőre nem ismerni.

A Takata egyik esetet sem kívánta kommentálni.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink