Beszállítók Visszavág a Michelin, így ugrana nagyot

Visszavág a Michelin, így ugrana nagyot

autopro.hu/B.B. | 2016.06.07 10:47

Visszavág a Michelin, így ugrana nagyot

Az abroncsgyártó a piaci átlagnál nagyobb mértékben, 20 százalékkal növelné eladásait, és komoly összegeket takarítana meg 2020-ig.

Hirdetés

Európa legnagyobb gumiabroncs-gyártója ötödével növelné értékesítésének volumenét 2020-ig, 2015-höz képest pedig megduplázná a szolgáltatásokból származó kétmilliárd eurós forgalmát, írja az Automobilwoche. A Michelin vezetősége nem csak a bevételi oldalhoz nyúlna hozzá, a következő 4 évben 1,2 milliárd euróval fognák kisebbre a kiadásokat.

A termelési költségeket a jelenlegi 500 millió euróról 450 millióra csökkentenék, amihez nagymértékben járhatnak hozzá az alacsony nyersanyagárak. A beszállító nem most kezdi a kiadások megvágását, a 2012-től 2016-ig tartó időszakban becslések szerint 200-250 millió eurót takarítottak meg így.

A pénzügyi törekvések meghozták eredményüket, több befektetési bank is pozitívan értékelte a Michelint. A francia gumiabroncsgyártó forgalma egy százalékkal nőtt az idei első negyedévben, a további növekedés motorja leginkább az európai piac lehet, de a fejlődő piacok, Kína és India is tartogathat még kellemes meglepetést a vállalat számára.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink