Beszállítók Vallyon József: 450 munkatársat keresünk Pápára

Vallyon József: 450 munkatársat keresünk Pápára

Pardavi Mariann | 2016.05.26 06:20

Vallyon József: 450 munkatársat keresünk Pápára

Április végén jelentette be a pápai Yanfeng Automotive Interiors (YFAI), hogy hét és fél milliárd forintból vásárol új berendezéseket, és új munkatársat kíván felvenni. Ezek részleteiről kérdeztük Vallyon József igazgatót.

Hirdetés

– Az anyavállalat kínai, több telephellyel is rendelkezik a világban. A most futó beruházás során miért Magyarországra esett a döntés?
– A pápai gyár a bőrkárpitozás technológiájára fektet nagy figyelmet. Mivel már most biztosítja a kulcsfontosságú technológiák vertikális integrációját, elsőszámú választás volt, amikor telephelyet kellett kijelölni az újonnan elnyert megbízás megvalósítására. A kapacitások növelése érdekében a gyár fejlesztése mellett döntöttünk.

– Milyen termékeket gyárt a cég Pápán?
– Mintegy 23 500 négyzetméteres iparterületen beltéri elemeket, köztük műszerfalakat és ajtópaneleket gyárt a cég különféle ügyfelek járműtípusaihoz.

Vallyon József ügyvezető

– 2004-ben telepedett meg a cég hazánkban, 2015-ben alakult meg a YAI a kínai Automotive Trim Systems és az amerikai Johnson Controls vegyesvállalataként. Milyen sikerélményt emelne ki az elmúlt időszakból?
– Hatalmas lépés volt, amikor a Johnson Controls 2010 őszén átvette a Seton Grouptól a beltéri elemek bőrkárpitozással foglalkozó üzletágat annak 700 alkalmazottjával, technológiájával és gépi felszereltségével együtt. Az átvétel során a magyar telephely folyamatos bővítésen ment keresztül, hogy a kárpitozás központi telephelyévé váljon és megkétszerezze munkaerejét. Ezzel megteremtettük az alapját annak, hogy a technológia és a költségek tekintetében a bőrbevonatú beltéri elemek vezető gyártójává váljon, amelynek jó kilátásai vannak a közép- és prémiumkategóriás gépjárművek szegmensében történő növekedésre.

– Mely OEM-ek tartoznak a Yanfeng magyar partnerei közé?
– A pápai gyár a Mercedes, a Porsche, BMW, Ferrari, Fiat, Volvo és Maserati prémium márkáihoz és különböző típusú gépjárműveihez gyárt beltéri elemeket.

– Mely országokba exportál a cég?
– Az YFAI az autóipar globális beszállítója. Amíg termékeink világszerte bármelyik nagy gépkocsimárkában megtalálhatók, pápai gyárunk elsősorban jól ismert európai és külföldi autógyártóknak termel, és például Németországba, Olaszországba, Szlovákiába, Svédországba és az USA-ba exportál.

– Az említett 7,4 milliárdos fejlesztés során milyen jellegű fejlesztést hajt végre a cég?
– A cég új csarnokot létesít, bővíti a jelenlegi gyártóeszközök körét és új műanyagfröccsöntési eljárásokat valósít meg, hogy teljesíteni tudja az egyik kiemelt ügyfelétől újonnan elnyert megbízást. A cég ezzel a beruházással kielégíti ügyfelei bőrbevonatú belterek iránti megnövekedett igényét.

– Hány munkavállaló dolgozik a magyarországi telephelyen? Mekkora a fizikai és a szellemi munkát végzők aránya?
– Pápai gyárunkban jelenleg 1612 munkatársat foglalkoztatunk, akiknek 80 százaléka fizikai munkát végez. További 450 dolgozót szeretnénk alkalmazni.

– Milyen nyitott pozíciók várják a munkavállalókat?
– Műszaki és vezetői háttérrel rendelkező munkatársakat keresünk, de számos betöltésre váró beosztást kínálunk a gyártás, a gépészet, a logisztika, a minőségbiztosítás, a pénzügy és a humán erőforrás területén is. A YFAI mindig a hosszú távú munkavállalói elégedettséget helyezte a középpontba. Stratégiánkat jó munkafeltételek és korrekt partneri kapcsolatok jelentik, ennek a megközelítésnek köszönhetően pedig képesek vagyunk munkaerőnk nagy részének megtartására. Cégünk jó munkakörülményeket biztosít, így bízunk benne, hogy ennek a stratégiának köszönhetően a közeljövőben is megbízható munkaerőhöz jutunk.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink