Beszállítók Tőzsdére készül a Schaeffler

Tőzsdére készül a Schaeffler

Biró Csongor | 2015.01.22 10:14

Tőzsdére készül a Schaeffler

A Schaeffler német autóipari beszállító óriás megszabadult 34 százalékos continentalos részesedésétől, hogy a cégstruktúra egyszerűsítésével előkészítse egy esetleges tőzsdére vezetését a német nagyvállalatnak.

Hirdetés

A Herzogenaurachból irányított Schaeffler szóvivője megerősítette, hogy 2008-ban felhalmozott, mintegy 13 milliárd eurónyi Continental részesedést a tavalyi év végével egy szintén a Schaeffler család birtokában lévő vállalatba helyezték át. A főként gördülő- és siklócsapágyakat, tengelykapcsolókat gyártó Schaeffler 16 milliárd eurós kölcsönt vett fel még 2008-ban, hogy felvásárolja a Continentalt. Az üzlet akkor a gazdasági válság elterjedése miatt meghiúsult. A Schaeffler azóta részben rendezte adósságát, de a korábbi 90 százalékos részesedését 46 százalékra csökkentette a Continentalban. A szóvivő elismerte, hogy tőzsdei bevezetésre készülnek, hangsúlyozva, hogy a kezdeti nyilvános ajánlattétel (IPO) egy a sok lehetőség közül.

Bütykös tengelyű állítómű

A Schaeffler csoport Szombathelyen LuK tengelykapcsolók, Debrecenben FAG csapágyak gyártásával, Budapesten pedig INA és FAG termékek forgalmazásával, azok műszaki tanácsadásával foglalkozik. Három magyarországi telephelyén összesen mintegy 2300 munkavállalót foglalkoztat.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink