Beszállítók Szincsák Attila: a pozitív kihívások éve lesz 2017 a Denso számára

Szincsák Attila: a pozitív kihívások éve lesz 2017 a Denso számára

Gégény István | 2016.12.21 08:30

Szincsák Attila: a pozitív kihívások éve lesz 2017 a Denso számára

A japán beszállító hazai gyáregysége növekedésre készül, beszállnak a duális képzésbe is. A székesfehérvári cég pénzügyi igazgatója bizakodva tekint a jövő felé.

Hirdetés

– Miként zárják a 2016-os évet?
– A Denso magyar leányvállalata a tervek szerint hozza az értékesítési eredményeket. A dízel technológia körüli problémák és a brexit szavazás eredménye minimálisan átrendezte a megrendelési állományunkat, de töretlenül haladunk a céljaink irányába. A jövő felé tekintve is pozitívak a várakozásaink, további növekedésre számítunk a székesfehérvári gyáregységünkben. Egyetlen visszahúzó erő, nagyobb kihívás áll előttünk, ahogy más vállaltok előtt is, ez pedig az elérhető munkaerő száma. Több száz embert fel tudnánk venni, de egyelőre különböző ellenintézkedésekkel tudjuk tartani a lépést a terveinkkel.

– Ami az ellenintézkedéseket illeti, Székesfehérváron kétségkívül valami elkezdődött. Az Óbudai Egyetem megjelent a városban, ezzel elindult a duális képzés, amelyben a helyi vállalatok is komoly szerepet vállalnak, a város vezetése is elkötelezett az ipar igényeihez igazodó fejlesztéseket illetően.
– Meg tudom erősíteni ennek az összefogásnak a tényét: a vonatkozó ötletek, elképzelések immár konkrét tettekben is megnyilvánulnak. Elindult egy folyamat, azonban hosszú távú befektetésről van szó, ez az együttműködés nem jövőre fogja megoldani a problémáinkat. Az első lépéseket azonban megtettük. A Denso is részt vesz a folyamatokban, jövő év szeptemberétől tervezünk bekapcsolódni a duális képzésbe, el is kezdtük a szükséges tanműhely kialakítását.

– Ezek a lépések nem azonnal, hanem középtávon hoznak majd újabb szakképzett munkaerőt Önöknek. A közeli jövőre tekintve: mit várnak 2017-től?
– Ha egyetlen szóban kéne megfogalmaznom, akkor 2017 a kihívások éve lesz a Denso magyarországi leányvállalata számára, de nagyon pozitív értelemben. Olyan mértékben növekedtünk az elmúlt időszakban, hogy már fizikai kényszert is jelent, hogy helyet biztosítsunk az újonnan érkező projekteknek. Az elmúlt két évtizedet alapul véve talán 2017-ben várnak ránk a legkomolyabb feladatok.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink