Beszállítók Sosem volt még ilyen észrevétlen 2,6 millió autó visszahívása

Sosem volt még ilyen észrevétlen 2,6 millió autó visszahívása

autopro.hu/B.B. | 2016.07.03 06:29

Sosem volt még ilyen észrevétlen 2,6 millió autó visszahívása

Újabb több millió járművet kell szervizbe vinni a Takata hibás légzsákjai miatt. Az akció többnyire japán autógyártók termékeit érinti.

Hirdetés

Néhány éve még elképzelhetetlen volt a reakció, de ma már szinte fel sem kapjuk a fejünket, ha több millió autó visszahívásáról van szó, főleg, ha a Takata termékeivel kapcsolatban rendelik el a javítást. A több tízmillió autó után most újabb 2,6 millió Mazda, Mitsubishi, Subaru, Mercedes-Benz és ausztrál UD Trucks biztonsági kiegészítőjét kell cserélni a lehetséges balesetveszély miatt.

A leginkább érintett gyártó a Mazda: a japánok 1,57 millió RX-8 és Demio (utóbbi Európában Mazda 2 néven ismert) terven felüli szerelését kénytelenek megszervezni. Az Automobilwoche szerint a Mitsubishi 608 ezer, többségében Japánba futó Delica és eK Wagon modellt, a Subaru 291 ezret, a Mercedes-Benz 93 ezret, míg az UD Trucks 47 ezer járművet vár vissza.

A Takata-botrány hatására lemondott a beszállító első embere, Shigehisa Takada, egyben elnézést kért a részvényesektől és mindenki mástól, akinek a problémasorozat bosszúságot okozott.

Kiemelt Partnereink