Beszállítók Sokba kerül majd a Boschnak a BMW-üzemzavar

Sokba kerül majd a Boschnak a BMW-üzemzavar

autopro.hu/B.B. | 2017.07.11 06:32

Sokba kerül majd a Boschnak a BMW-üzemzavar

Emlékszik még a BMW termelési kiesésére az elfogyó kormányalkatrészek miatt? Na ez az az eset, ami miatt a Boschnak hamarosan mélyen a zsebébe kell nyúlnia.

Hirdetés

Egy kétszámjegyű, eurómilliós összeg – nagyjából ekkora kártérítésre tart igényt a BMW a május végi termelési zavar miatt. A Boschon keresztül a bajoroknak beszállító Albertini Cesare alkatrészhiánya miatt a BMW három különböző kontinensen kényszerült leállítani egyes modelljeinek gyártását, a beszállítói lánc hibája miatt több ezer gépkocsi nem készült el.

Az ezzel kapcsolatos kártérítésről egyeztet most a Bosch és a német autógyártó. Bár minkét fél továbbra is hosszútávú partnerként tekint egymásra, a konstruktívnak szánt megoldás a károk miatt így is masszív összeget (eurómilliókat) jelenthet majd.

Az ügy, melynek végén az olasz vállalat a Boschhoz került, arra mindenesetre jó volt, hogy rávilágítson: nagyobb figyelmet kell szánni az ellátási láncra, hogy kisebb eséllyel fordulhasson elő hasonló probléma. A BMW-nél ennek megfelelően még most is zajlik az elemzési munka, melynek eredménye várhatóan egy kifinomultabb kockázatkezelési rendszer lesz.

Kiemelt Partnereink