Beszállítók Sebestyén Balázs: hat-hétévente cseréljük a gépállományt, ez a stabil munkahely jele

Sebestyén Balázs: hat-hétévente cseréljük a gépállományt, ez a stabil munkahely jele

2017.01.12 08:30

Sebestyén Balázs: hat-hétévente cseréljük a gépállományt, ez a stabil munkahely jele

Töretlen fejlődés jellemzi a tatabányai ipari park legnagyobb munkaadóját, a Delphit, amely a legnagyobb globális autóipari beszállítók egyike. Bár létszáma stabil, a cég 2016-ban megduplázta telephelyét az Ipari Parkban. Tizenegy hónappal ezelőtt megvásárolta a szomszédos telken, a Búzavirág út 11. szám alatt található tizenháromezer négyzetméteres gyártócsarnokot, valamint az év közepére elkészült egy nyolcezer-négyszáz négyzetméteres gyártócsarnok bővítéssel is. E két lépéssel a cég az összterületét rövid idő alatt húszezerről negyvenezer négyzetméterre növelte. Sebestyén Balázs, a Delphi Connection Systems kelet-európai klaszter menedzsere, illetve a tatabányai Delphi ügyvezető igazgatója a jelenleg ezerhétszáz embert foglalkoztató gyár jelenéről és jövőjéről beszél.

Hirdetés

– Tizenkét évvel ezelőtt, amikor idekerültem, a bővülés lehetőség, a százmillió eurós árbevétel vízió volt – mára mindkettőt megvalósítottuk, sőt messze túlhaladtuk, köszönhetően a jókor meghozott vezetőségi döntéseknek, a lehetőségek felismerésének és jó kihasználásának, illetve az elvárások megfelelő teljesítésének.

A Delphi Automotive cégcsoport 2012-ben vette meg az FCI autóipari divízióját. A Delphi Connection Systems üzletág, amelyhez a tatabányai gyár is tartozik, vezető beszállító az autóipari csatlakozógyártásban. Vevői közt tudhatja a legnagyobb európai és amerikai autógyárakat. Amiben a Delphi különbözik versenytársaitól, hogy a járműipari csatlakozóelemeken túl a cégcsoport integrált rendszereket és modulokat is gyárt, ami vonzó a vevők számára.

– Ennek a nagy, neves családnak a tagjaként ez a gyár igazi lendületet vett a fejlődés útján. Most költséghatékonyan gyártunk, hozni tudjuk a termékszegmensekre előírt profitot, jók az eredményeink, jó a cash flownk, az elmúlt pár évben teljesítettük a kötelezettségvállalásunkat, nőtt az ázsiónk a menedzsment és a vevők szemében. Ezeknek köszönhetően új üzleteket nyertünk, azokhoz pedig beruházásokat hagytak számunkra jóvá mind a gyártóterület, mind pedig a géppark vonatkozásában. Jelenleg is expanzív időszakunkat éljük, a Delphi DCS EMEA üzletágon belül vezető szerepet tölt be gyárunk, megelőzve azokat a gyárakat, amelyek mögött korábban csak kullogtunk. Amire mostantól koncentrálnunk kell, és amihez keressük a kihívásokat kedvelő kollégákat: a világ változásaihoz alkalmazkodva a minél korszerűbb gyártási technológiák és új megoldások kidolgozása. Igaz, a környéken sorra nyílnak a gyárak, ám a Delphi vonzó lehetőség azok számára, akik erős szakmai alapokra vágynak: az autóipari gyártókörnyezet ugyanis megtanít döntéseket hozni, módszerekkel és rendszerekkel ismertet meg. Bárhová kerüljön is az ember, a későbbiekben ezekből csak profitálhat. Tiszta, biztonságos, stabilan lefektetett szabályok mentén működő gyár vagyunk, amely ráadásul versenyképes jövedelmet kínál.

Amivel ezen túl szolgálnak leendő és jövőbeni munkatársaiknak, az a fejlődésünkben rejlő kihívás. A dinamikusan változó autóipari piac és az új alkalmazások megjelenése miatt a portfóliójuk folyamatosan, a gépállományuk pedig aktívan, hat-hét évente cserélődik. Magas beruházási rátával dolgoznak: jelen pillanatban is tíz darab nagy értékű automata gépsort, illetve ötven fröccsöntő szerszámot építenek. Ha összességében valaki szerint ez erőt próbáló, gondoljon bele: a változás annak a jele, hogy egy dinamikusan fejlődő, a jövőjét építő gyárban dolgozik, amely stabil munkahelyet, ezáltal pedig biztos megélhetési lehetőséget jelent.

– Aki unalmas hétköznapokra vágyik, ne jöjjön hozzánk! Aki viszont tanulni szeretne, szakmai szempontból fejlődni, előrelépni – és azért tenni is akar –, az megtalálja nálunk a számítását: hosszú távú karrierlehetőség szempontjából a Delphi, amely százhetvenháromezer embert foglalkoztat fejlesztő, termelő és ügyfélkapcsolati központokban a világ negyvennégy országában, kiváló lehetőség!

Vanyák Gábor – projektmérnök
„A feletteseim belém vetett bizalma a gyárral együtt nőtt. A tudásom megbecsülésének jeleként sok különböző projektbe vonnak be, mint például új gépek beszerzése és telepítése, műszaki megoldások kidolgozása és más Delphi gyárak segítése hasonló projektekben. Szeretek együttdolgozni gépgyártókkal – nagyon proaktív és változatos feladat.”

Holczinger Márió – vezető gépbeállító
„Néhány évvel ezelőtt azzal a céllal jöttem ide, hogy a csapatom megbízható tagjaként tartsanak számon. A hozzáállásom eredményeként operátorból rövid időn belül előléptettek műszaki pozícióba. Szeretek emberekkel dolgozni, tanítani őket, megosztani a tudásomat. A kollégáim számítanak rám, és gyakran kapok felelősségteljes feladatokat. Gépgyártással és -telepítéssel kapcsolatos projektekbe vonnak be. Ezek kapcsán többször jártam már külföldön is, például Németországban, Kínában, Olaszországban.”

Balogh Miklósné – operátor, „A gyár kiváló dolgozója”
„Elkötelezetten végzem a munkámat, szívvel-lélekkel a feladataimra koncentrálok. Itt a Delphi-nál ezt a fajta hozzáállást elismerik. Eddig háromszor kaptam meg »A hónap dolgozója« címet, s velük együtt prémiumot, végül elnyertem »A gyár kiváló dolgozója« címet is, ami béremeléssel járt. Fontosnak tartom, hogy a menedzserünk és a termelésfejlesztési vezetőnk felfigyelnek rá, ha jól végezzük a munkánkat, és köszönetet mondanak érte.”

Lamatsch Mónika – alapanyag beszerző
„Először operátorként dolgoztam itt egy nyarat. A diploma megszerzése után jelentkeztem egy állásra a logisztikán. Most alapanyag beszerzőként dolgozom. Sok példáját látom, hogy szervezeten belül az embereket előléptetik különböző pozíciókba, amelyek jobban illenek a képességeikhez vagy nagyobb felelősséggel járnak. Az egyik testvérem, aki szintén a Delphi csapatának tagja, jelenleg is műszaki képzésben vesz részt, amelyet a cég támogat. Később így gépbeállítói pozícióba léphet elő. Ezért is gondolom, hogy a Delphi karrierlehetőséget biztosít azoknak, akik tesznek ezért és elkötelezettséget mutatnak.”

Csonkáné Takács Edit – gépbeállító
„Operátorként kezdtem dolgozni itt, és rögtön Németországba küldtek egy héthónapos tréningre. Ott kaptam a lehetőséget, hogy megtanuljam, hogyan kell gépeket működtetni, beállítani. Magyarországra visszatérve esélyt kaptam rá, hogy kipróbáljam magam gépbeállítóként, ami nagy lehetőség volt nekem nőként, és mint relatív új tagja a csapatnak. A példám mutatja, hogy a Delphi bizalmat szavaz az elkötelezett és tenni akaró kollégáknak.”

Hirdetés

Kiemelt Partnereink