Beszállítók Rugalmas munkaidő, táv- és részmunka – így változik az élet a Continentalnál

Rugalmas munkaidő, táv- és részmunka – így változik az élet a Continentalnál

autopro.hu/B.B. | 2016.09.08 06:30

Rugalmas munkaidő, táv- és részmunka – így változik az élet a Continentalnál

Jövő évtől sokkal nagyobb szabadságot kapnak a beszállító alkalmazottai munkájuk beosztásában. A változtatás tízből kilenc dolgozót, összesen 200 ezer főt érint.

Hirdetés

A Continental fontosnak tartja, hogy munkavállalói megtalálják a munka és a magánélet közti ideális egyensúlyt, ezért alkalmazotti gárdájuk kilencven százalékát érintő változtatásokat hajtanak végre, írja az Automobilwoche. A cél az, hogy a dolgozók nagyobb rugalmasságot kapjanak saját munkarendjük összeállításában.

2017 januárjától a Continental kétszázezer dolgozója kezelheti a korábbinál rugalmasabban a munka- illetve törzsidejét, vagy végezheti akár otthonról is feladatait. Nagyobb támogatottságot kap a részmunkaidős foglalkoztatás, valamint a hosszabb távú, vagyis az alkotói szabadság igénybevétele is. Ez utóbbinál a vállalat a fizetés átcsoportosításával a hosszabb kihagyások finanszírozását is megkönnyíti alkalmazottainak.

A legnagyobb könnyítést talán azok a dolgozók kapják, akiknek beosztása lehetővé teszi a távmunka bevezetését: a tervek szerint a szabályok nem fognak kitérni arra, hogy az adott személy milyen napokon, milyen beosztásban dolgozik - a lényeg, hogy a kitűzött feladatot teljesítse.

A 21 országban bevezetni kívánt reform szabályainak kidolgozása még idén lezárul, ezek megalkotása során a vállalati, az egyéni és az adott ország munkajogi igényeit és követelményeit is figyelembe veszik. A Continental a változtatásokat korábbi, németországi tapasztalatai alapján kezdeményezi, és a dolgozói motiváció, illetve a munka hatékonyságának javulását várja tőlük.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink