Beszállítók Prototípus-gyártással bővített a ceglédi könnyűfémöntő

Prototípus-gyártással bővített a ceglédi könnyűfémöntő

autopro.hu/P.M. | 2017.05.23 06:29

Prototípus-gyártással bővített a ceglédi könnyűfémöntő

Átadták az autóipari, gépipari és elektromos ipari alkatrészeket gyártó Ecseri Kft. mintegy 6,25 milliárd forint értékű beruházását.

Hirdetés

A kapacitásbővítő fejlesztés keretében felépült egy közel 18 000 négyzetméteres új gyártócsarnok, egy 3600 négyzetméteres új irodaépület, új gépeket szereztek be, valamint kialakították a prototípus-gyártás kapacitás feltételeit is. A projekt révén 250 új munkahelyet teremtenek.

A ceglédi székhelyű Ecseri Kft. fő profilja az alumíniumból készült öntvények nagynyomásos technológiával történő gyártása, illetve megmunkálása, melyek jellemzően autóipari, gépipari-, és elektromos ipari felhasználásra készülnek. A magyar vállalat döntően exportra termel, partnerei között megtalálható többek között a Brose, a Continental, a GE, a Hilti, vagy a Valeo. Az Ecseri Kft. a Miskolci Egyetem Műszaki Agrártudományi Karral együttműködve részt vesz a duális képzési rendszerben.

Az Ecseri Kft. fontos versenyelőnye, hogy már a termékfejlesztés során együttműködik multinacionális partnereivel, így teljes mértékben az igényekre szabhatóak a készülő termékek. Ezt a tevékenységet támogatja tovább a mostani beruházással létesített prototípus-gyártó egység is.

A magyar családi tulajdonú vállalkozás 2015-ben 11,14 milliárd forint nettó árbevételt realizált, melynek kétharmada exportértékesítésből származott.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink