Beszállítók Német beszállító költözik Kecskemétre, 100 munkahelyet hoz létre

Német beszállító költözik Kecskemétre, 100 munkahelyet hoz létre

autopro.hu/P.M. | 2017.03.23 15:00

Német beszállító költözik Kecskemétre, 100 munkahelyet hoz létre

Kecskeméten építi fel legújabb európai gyártóegységét az ElringKlinger. Az új üzem 10 ezer négyzetméter alapterületű gyártócsarnokának építése már el is kezdődött, így az ajtómodulok termelése várhatóan már 2017 év végén elindulhat.

Hirdetés

A több mint 135 éves múlttal rendelkező német ElringKlinger a cilinderes és speciális motortömítések, kompozit műanyag ajtómodulok, motorvédő elemek (műanyag és alumínium hővédő pajzsok), gáztisztító technológia és akkumulátorok világszintű beszállítója. A vállalat jelenleg 45 telephellyel és körülbelül 7700 munkavállalóval rendelkezik világszerte, partnerei között találhatóak a legnagyobb járműgyártók, úgy mint a Ford, a Hyundai, a Tata Motors, a Toyota, és a Volkswagen.

A most épülő 10 ezer négyzetméter alapterületű kecskeméti üzemben a gyártógépeket és -rendszereket szállító partnerrel fennálló szoros együttműködés eredményeként várhatóan már 2017 második negyedévében telepítik az automatizált gyártósorokat. Az itt készülő műanyag ajtómodulok a világ egyik vezető autógyártójának kompakt modelljeiben kapnak helyet, de emellett alumínium hővédő elemeket is előállítanak majd.

Az ElringKlinger beruházásának köszönhetően 100 új munkahely jön létre 2017 év végéig, de ez a szám a termelés felfutásának függvényében tovább emelkedhet.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink