Beszállítók Nem akármivel érkezett a Magna Steyr az IAA-ra

Nem akármivel érkezett a Magna Steyr az IAA-ra

autopro.hu/Hírszerkesztő | 2016.09.22 10:04

Nem akármivel érkezett a Magna Steyr az IAA-ra

Két, elektromos járművek számára készített eszközt mutatott be a beszállító a haszongépjárműveket fókuszba állító németországi kiállításon.

Hirdetés

Két új fejlesztést mutatott be a Magna Hannoverben: az egyik egy teljesen új alvázkeret, amit a kamionhirek.hu szerint az osztrák vállalat az elektromos haszongépjárművek számára alakított ki. A hagyományos alkatrészekhez képest 35 százalékkal könnyebb alap segít csökkenteni, vagy akár teljesen eltüntetni az akkumulátorok miatti többletsúlyt, magyarul az e-teherautóknak benzines társaikkal akár megegyező terhelhetőséget biztosít.

Ennél jóval érdekesebb az a hatótávolság növelésére hivatott üzemanyagcella, ami szintén az elektromos járművek használhatóságát segítené. A Magna tesztautója, egy összekerékhajtású, V-osztályos Mercedes eredetileg 90 kilométert képes megtenni saját elektromos hajtásláncával, ám a Magna kiegészítő üzemanyagcellájával ez a táv egészen félezer kilométerig emelkedhet.

A hidrogénnel működő kiegészítő bármilyen elektromos kocsiba beszerelhető. Egyetlen hátránya, hogy a hatótávolság jelentős kibővítéséhez hidrogénkutakra van szükség.

Kiemelt Partnereink