Beszállítók Napelemes tetőt készít a Panasonic a Toyotának

Napelemes tetőt készít a Panasonic a Toyotának

autopro.hu/R.M. | 2017.03.02 15:18

Napelemes tetőt készít a Panasonic a Toyotának

A legújabb hibrid Prius modellben lesz megtalálható a napkollektor. Az új partnerség azért érdekes, mert a Panasonic igen közeli kapcsolatot ápol egy rivális autógyártóval, a Teslával.

Hirdetés

A japán vállalat szerint a fejlesztés jóval hatékonyabb a korábbi autókba szerelt napelemekhez képest, elsősorban a teljesítmény szempontjából. A tető szinte teljes felületét befedik majd a panelek.

A rendszer képes 180 Watt elektromos áram előállítására, ez pedig nagyjából az autó árammal működtetett eszközeinek ellátására elegendő. A Toyota szerint emellett a panelek napi 6 kilóméterrel tudják megtoldani az autó hatótávolságát, és akkor is töltenek, ha az autó mozgásban van.

Emellett érdemes megjegyezni, hogy a Panasonicot közeli szálak kötik egy meghatározó elektromos-autógyártóhoz, a Teslához. Ugyanis a japán vállalat gyártja az akkumulátorokat a Tesla nevadai „gigagyárában”, a jövőben pedig az autógyártó legújabb leányvállalatán a Solarcityn is közösen szeretnének dolgozni. Az új partner ellenére nem tudunk róla, hogy megromlott volna a kapcsolat. Sőt, a Tesla még tavaly novemberben jelentette be, a közeljövőben ő is szeretne napelemeket szerelni az autóiba, erre pedig a legesélyesebb partner a Panasonic lesz -írta meg az autoblog.com.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink