Beszállítók Mit gyárt a Delphi Magyarországon?

Mit gyárt a Delphi Magyarországon?

autopro.hu | 2014.11.17 18:17

Mit gyárt a Delphi Magyarországon?

A vállalat immár 20 éve működik sikeresen Magyarországon, létesítményeiben több mint 220 millió euró értékű befektetést hajtott végre. Nézzünk be az üzemekbe!

Hirdetés

Delphi Automotive
A Delphi Automotive PLC (a New York-i Tőzsdén jelölése: DLPH) a világ egyik piacvezető, személy-, és haszonjárműipari technológiai beszállítója. Az angliai Gillingham-i központú, jelentős műszaki központokat, gyártóüzemeket és ügyfélszolgálati létesítményeket üzemeltető Delphi regionális központjai a luxemburgi Bascharage-ban, a brazil Sao Pauloban, a kínai Shanghai-ban, és a Michigan (USA) állambeli Troy-ban találhatóak. A Delphi valódi és alkalmazható innovációk sorát hozza létre, olyan fejlesztésekkel együtt, amelyek intelligensebb és biztonságosabb, valamint nagyobb teljesítményű és hatékonyabb személy-, és nehézgépjárművek előállítását teszik lehetővé.

Fő vevőink és megrendelőink: A Delphi a világ egyik legnagyobb gépjárműalkatrész-gyártója. Vevőink között található a világ 25 piacvezető, eredeti gépjárműalkatrészeket gyártó vállalata. Európában a 20 legjelentősebb gépjárműgyártó közül valamennyi gyártóval beszállítói kapcsolatban állunk.

126 gyártóüzem, valamint 15 kiemelt műszaki központ üzemeltetésével 32 országban vagyunk jelen az egész világon. A műszaki és gyártó létesítményeink telepítése során elsődleges szempont a vevőink és megrendelőink közelsége. Így válik lehetővé a vevői igényekre történő gyors reagálás és hatékony támogatás, valamint a globális gépjárműállomány regionális eltéréseiből fakadó igények kielégítése a beszállítói lánc költségeinek minimalizálásával egyidejűleg. A Delphi, a vállalat piaci versenyképessége érdekében „Lean” szemléletű, racionalizált költségszerkezettel és a fenntartható fejlődést szolgáló globális szemlélettel rendelkezik. Üzleti tevékenységünk a piaci végfelhasználók, a régiók, a vevők, a gépjárműipari technológiák és termékek tekintetében rendkívül változatos.

A Delphi Safe, Green és Connected technológiái
A Delphi díjnyertes technológiáinak köszönhetően vált elsődleges járműipari beszállítóvá. Továbbhaladva ezen az úton, technológiai fejlesztéseinket a jövőben is tovább fogjuk folytatni. Elkötelezettségünket jelzi, hogy 2013-ban megközelítőleg 1,7 milliárd dollárt fektettünk kutatásba és fejlesztésbe.

A Delphi termék-, és technológiai portfóliója fókuszában a járműbiztonság, a környezetbarát jelleg, valamint az összekapcsolt rendszerek szemlélete koncentrálódik. Célkitűzéseink - a kormányzati, a vevői, valamint a fogyasztók jövőbeni igényeinek történő megfelelés – megvalósítását maradéktalanul szem előtt tartjuk.

Safe: bár a halálos járműbalesetek száma az elmúlt években világszerte csökkenő tendenciát mutat, tovább kell haladnunk a járműbiztonsági rendszerek fejlesztésének útján, és a járművezetőt még a baleset bekövetkeztét megelőzően támogatnunk kell. A vezető akár fél másodperccel a balesetet megelőzően történő figyelmeztetése kulcsfontosságú a baleset-megelőzések tekintetében. Hisszük, hogy a jelenlegi aktív járműbiztonsági rendszerek - köztük a sávelhagyásra figyelmeztető rendszer, az automatikus fékezés a bekövetkezendő ütközés esetében, vagy a közlekedési táblákat felismerő rendszerek – jelentősége kiemelkedő az általunk célul kitűzött „zéró baleset”-hez vezető úton. Valamennyi technológiánk a gépjárműgyártókkal szemben, a még inkább biztonságos járművek előállítása terén állított kihívásokat támogatja.

Green: kulcsfontosságú tendencia több tényező együtthatójának következtében. Ezen tényezők a klímaváltozás, a magasabb olajárak, az olajfüggőséggel kapcsolatos növekvő aggodalmak, valamint az üzemanyag-gazdaságosságra és a széndioxid-kibocsátásra vonatkozó előírások. Technológiai portfóliónkat az emisszió csökkentése, az üzemanyag-gazdaságosság növelése, valamint a gépjármű környezeti hatásainak minimalizálása érdekében tervezzük. Néhány technológiai fejlesztés közvetlenül érinti a gépjármű károsanyag-kibocsájtását, mint például a benzinüzemű, vagy dízelüzemű befecskendezéses rendszerek, míg más technológiák, köztük az alumíniumvezetékek, a jármű össztömegét csökkentik, és optimalizálják a vezetési időt, mint például a navigációs rendszerek, vagy épp környezetbarát megoldásokat kínálnak, mint az alternatív hűtőközeget alkalmazó légkondicionáló rendszereink.

Connected: a járműrendszerek területén napjainkban a rendszerek tartalmának növekedése tapasztalható, mivel a fogyasztók vezetés közben fokozott járműbiztonságot, személyre szabottságot, infotainment rendszereket, hatékonyságot és kényelmet igényelnek. Ráadásul, az okostelefont használók számának emelkedésével összhangban az eszközök összekapcsoltságát megcélzó tartalmakra vonatkozó igény is folyamatosan növekszik, miközben a járműbiztonság fenntartása továbbra is kiemelkedő jelentőséggel bír. A rendszerek kapcsolódására vonatkozó szemléletünk valamennyi, a fentiekben megemlített tényezőre fókuszál. Tudatában vagyunk annak, hogy vásárlóink az egymással összeköttetésben lévő, külvilági életélményeiket a gépjárművek vonatkozásában is meg akarják tapasztalni. A Delphi termékportfóliója az összekapcsolt rendszerek – köztük az infotainment, a felhasználói élmény, az aktív biztonság, a rendszerfelhasználás kezelése és a biztonsági technológiák megoldásai – innovatív megoldásait tartalmazza, intuitív és koordinált módon, a biztonsággal és a védelemmel kapcsolatos vezetői követelmények biztosítása érdekében, amelyeket, egyre növekvő mértékben, a kormányzatok és hatóságok is előírnak.

Delphi Magyarország
A Delphi világszerte hozzájárul és elősegíti, hogy a járművek biztonságosabbak, környezetbarát jellegűek és összekapcsolt rendszerűek legyenek, így a Magyarországon gyártott innovatív technológiák tekintetében is ugyanezen célokat tűztük ki magunk elé.

A Delphi immár 20 éve működik sikeresen Magyarországon, létesítményeiben több mint 220 millió euró értékű befektetést hajtott végre. A vállalat jelenleg négy magyarországi üzemet működtet - mintegy 4.000 fő alkalmazásával -, amely üzemek autóipari alkatrészeket állítanak elő piacvezető, elsősorban európai gépjárműipari gyártók számára.

A Delphi, a többi régió esetében is alkalmazott, a befektetésekre vonatkozó kritériumai az alábbiak voltak: a régió járműgyártással foglalkozó megrendelői körének nyomon követése, szakképzett munkaerő alkalmazása, a meglévő infrastruktúra felhasználása és kormányzati támogatás megszerzése. Magyarország jó üzleti környezetet jelent a járműipar számára előállított fejlett alkatrészgyártás tekintetében.

A szombathelyi gyár 1991 óta gyárt csatlakozó rendszereket, elektronikai és járműbiztonsági alkatrészeket.

A balassagyarmati üzem 2000 óta foglalkozik klímakompresszorok gyártásával.

A tatabányai üzem (mely 1999-ben kezdte meg működését, majd a Delphi 2012 novemberében vásárolta meg az FCI-tól) autóipari csatlakozóelemek gyártásával foglalkozik.

A Delphi magyarországi üzemei a minőség és a teljesítmény területén továbbra is pozitív eredményeket érnek el, amely eredmények kulcsfontosságúak a versenyképesség, valamint az üzemek életképességének biztosítása érdekében. A jelenlegi üzleti tevékenységkör mellett az elkövetkező hónapokban új termékek és új projektek indulnak el. Az induló projektek olyan új termékek gyártásával kapcsolatosak, amelyek a jövő gépjárműveinek jellemző rendszerei lesznek, így a környezetbarát jelleg, a biztonsági paraméterek és a külvilággal való jobb összekapcsoltság jellemzőit egyaránt megvalósítják.

Az elmúlt évben a Delphi több száz új munkahelyet teremtett Magyarországon. Csapatunk jelenleg a vevői programokkal foglalkozó új munkatársakat keres.

A Delphi magyarországi üzemei elkötelezettek, hogy valamennyi vállalati szinten foglalkoztatott alkalmazott számára fejlődési lehetőséget jelentő, tiszta, a biztonságos és hatékony munkahelyet teremtsenek meg és tartsanak fenn. A világ többi pontján megtalálható üzemekhez hasonlóan, a Delphi az alkalmazottak számára karriert, valamint professzionális, a vállalaton belül és kívül szervezett képzéseket kínál egy, a csapatmunkára épülő munkakörnyezetben.

A beszállítói bázis

Mivel az innováció a Delphi nélkülözhetetlen alapeleme, így a velünk üzleti kapcsolatban álló partnereinktől is ezt várjuk el. A Delphi felismerte, hogy a beszállítók a vállalat sikerességének elengedhetetlen alkotóelemei. Kulcsfontosságú stratégiánk egyike a megfelelő beszállítóval felépített üzleti kapcsolat, amely elősegíti, hogy a megfelelő technológiákat fejlesszük ki és állítsuk elő. A legmodernebb technológiák kifejlesztése során a legjobb anyagokat, a legmodernebb termékeket, valamint a legkorszerűbb elméleti módszereket alkalmazzuk. Értékteremtő tevékenységünk során oly technológiákat fejlesztünk ki, amelyek a vevőink és megrendelőink számára igazi megoldásokat kínálnak. A Delphi magyarországi üzemei tekintetében kiépített beszállítói lánc esetében is különös hangsúly helyeződik a helyi termékekre és szolgáltatásokra. Vállalatpolitikánk részeként, a logisztikai folyamatok egyszerűsítése, valamint a környezeti hatások minimalizálása érdekében, versenyképes helyi szolgáltatót keresünk ott, ahol erre lehetőség nyílik.

A Delphi munkáltatói imázs építése Magyarországon
A Delphi magyarországi szervezete jó irányban halad a vevők és megrendelők támogatása tekintetében. A magasan képzett szakemberekkel, kompetens és motivált munkatársakkal rendelkező Delphi gyártóüzemek piacvezető termékek előállítására fókuszálnak. Az ismeretek és tapasztalatok a vállalaton belül és külső képzési helyszíneken szervezett tanfolyamokon és workshopok keretében történő, folyamatos fejlesztése, a helyi egyetemekkel történő együttműködésben, egyaránt hozzájárul az egyre növekvő szaktudással rendelkező munkaerő támogatásához. A Delphi, mint jelentős létszámú alkalmazottat foglalkoztató vállalat, a folyamatos növekedésnek és a kitűnő teljesítménynek köszönhetően, elismertségnek örvend a régióban.

A Delphi üzemek a helyi hatósági szervekkel is kiváló kapcsolatot ápolnak. Véleményünk szerint, a Delphi, növekedésének és a technológiájának eredményeként, a régió legfontosabb befektetői körében is elismert. A Delphi továbbfolytatja a kapcsolatok kiépítését és megerősítését a helyi közösségekkel, annak érdekében, hogy, mint értékes partner és jó polgár, legyen helye a köztudatban.

Felsőoktatási intézményekkel történő együttműködés
Annak érdekében, hogy a vevőinket és megrendelőinket megcélzó, előremutató projekteken dolgozó, legkiválóbb szakembergárdát a vállalathoz vonzzuk, a Delphi folyamatosan növeli a vállalat ismertségét növelő tevékenységét a régióban található jelentős műszaki szakiskolákban és a műszaki felsőoktatási intézményekben. A Delphi üzemek a megcélzott egyetemi tanszékekkel szoros kapcsolatot tartanak fenn, annak érdekében, hogy a végzett hallgatók körében, mint elsőszámú munkahely, kerüljön számításba a vállalat. Szándékunk szerint, nem csupán a Delphi termékek és technológiák bevezetése, valamint potenciális gyakornokok és új alkalmazottak megnyerése a cél, hanem az is, hogy bemutassuk a kutatás és fejlesztési részlegeken, valamint a tesztelési laboratóriumokban dolgozó munkatársaktól elvárt képességeket, amely képességek a gépjárműipari fejlesztések speciális igényeinek következtében nagy jelentőséggel bírnak.

A Delphi együttműködési megállapodást írt alá a legfontosabb műszaki egyetemekkel, így alapozta meg a közös projektek feltételeit. Az elmúlt pár esztendőben a helyi egyetemekkel való együttműködés tovább szélesedett.
Míg jelenleg az operátori munkakörök betöltése a régióban nem okoz nehézséget, a szakképzett munkaerőt igénylő, köztük a bonyolult gépeket működtető technikusi, vagy a fröccsöntési technológiáit alkalmazó technikusi munkakörök betöltésére megfelelő munkaerőt találni jóval nagyobb kihívás. Sajnos szakadékot tapasztalunk a jelenlegi hazai oktatási rendszer által közvetített ismeretanyag és az iparág által igényelt szakképzettség között.
Ezen munkakörök betöltésére alkalmas munkaerő képzése ma a vállalaton belül zajlik. A Delphi üzemek folyamatos erőfeszítést tesznek, hogy közeli kapcsolatot építsenek ki a helyi képző intézményekkel a szakképzett munkaerő oktatásának fejlesztése érdekében, így teremtve meg annak lehetőségét, hogy a Delphi egyre növekvő és változatos tevékenységéhez megtalálja a megfelelő munkaerőt.

A Delphi a non-profit szervezetekkel történő kapcsolatrendszer kiépítését is elkezdte, hogy szervezeti hálózatukat a különböző felsőoktatási intézmények és a helyi tudásközpontok érdekében hasznosítsa.

A Delphi Thermal üzem a mechanikai és gépi berendezések területén működik együtt non-profit szervezetekkel annak érdekében, hogy a tanulmányaikba teljes egészében beágyazott, speciális projektek keretében a diákok elsajátíthassák a megfelelő ismereteket.

A felsőoktatási intézmények vezetői szerint, a tudomány és az iparág közti együttműködés új minőséget biztosít a felsőoktatásban dolgozók kutatási eredményei tekintetében, valamint jó műszaki hátteret biztosít a hallgatók jövőbeni munkáltatói számára.

Vállalati Társadalmi Felelősségvállalás

A Delphi Közösségi Kapcsolatok programjának célja, hogy a vállalat a környezetében található közösségek tekintetében pozitív változást érjen el. Felismertük, hogy az alkalmazottaink és családjaik életminőségének fejlesztésével - függetlenül attól, hol élnek és dolgoznak -, a vállalatot is fejlesztjük. Miközben ez a prioritás elsősorban az oktatásra összpontosul, a Delphi, a helyi igényeknek és prioritásoknak megfelelően, egyéb módon is hozzájárul tevékenységeivel a közösség fejlődéséhez. A Delphi vállalatok Magyarországon továbbra is szoros kapcsolatot ápolnak a helyi közösségekkel és hatósági szervekkel annak érdekében, hogy, mint értékes partner és jó polgár, legyenek jelen a köztudatban. A helyi közösséggel történő együttműködés által szeretnénk megismertetni a Delphit, mint vonzó munkáltatót, és mint egy fejlett vállalatot. További célunk, hogy kifejlesszük, hogy mely módon járulunk hozzá a helyi társadalomhoz, és fektetünk be a jövő generációjának szakértelmébe. Közösségi tevékenységeink között egyaránt megtalálható a helyi oktatási intézmények támogatása, a helyi jótékonysági szervezetek támogatása, a környezetvédelmi tevékenységekben történő közvetlen részvétel és a műszaki egyetemekkel kötött együttműködési megállapodások.

A Delphi balassagyarmati üzeme
A 14000 négyzetméteres telep 2000-ben létesült azzal a céllal, hogy a gépjárműipart a légkondicionálókhoz szükséges kompresszorokkal szolgálja ki. A balassagyarmati vállalat a Delphi kompresszorgyártó részlegei között a világon a legújabb, mely az anyavállalat „lean” (karcsúsított) gyártást preferáló szellemisége jegyében működik. A cég 2002 óta dolgozik teljes üzemben. Ügyfelei között számos európai gépjárműgyártót megtalálhatunk.
A munkavállalók többsége Balassagyarmatról és környékéről jár be dolgozni. Magas képzettségük, dinamikájuk és motiváltságuk lehetővé teszi, hogy a Delphi a termelést és az ügyfelek kiszolgálását „just-in-time” alapon végezhesse.

Az üzem célja, hogy tiszta, biztonságos és hatékony munkahely legyen, mely bármilyen szinten számos lehetőséget nyújt az alkalmazottaknak. A Delphi versenyképes fizetéseket és juttatásokat ad, továbbá képzési és tréninglehetőségeket az adminisztrációban, a tervezésben és a termelésben résztvevő alkalmazottak számára. Ilyen munkakörnyezetben a termelésben közvetlenül dolgozó alkalmazottak előtt is számtalan lehetőség nyílik a tanulásra.
A balassagyarmati üzem terméke, a kompresszor a légkondicionáló rendszerek legfontosabb egysége. Ez felelős a rendszerben a hűtőanyag megfelelő keringetéséért és a folyadék összesűrítéséért annak érdekében, hogy hőmérsékletét a környezeti hőmérséklet felé emelve hőt lehessen elvonni a rendszerből. Ezeket a feladatokat nagyon különböző kompressziós sebességek és környezeti viszonyok között is megfelelően kell ellássa. Ugyanakkor tervezésekor a szigorú zajkibocsátási határokra és a tartósság iránti elvárásokra is figyelemmel kell lenni.

A Delphi balassagyarmati üzeme célul tűzte ki, hogy a régió jó és hasznos polgárává váljon, így mind az alkalmazottak, mind az üzem vezetősége elkötelezett a helyi közösségi élet irányában, a helyi igényeknek megfelelően. A balassagyarmati üzem a vállalati társadalmi felelősségvállalás keretében megvalósuló projektjei továbbra is kiemelkedő szereppel rendelkeznek, amely az alábbiakban összegzett, az elmúlt években véghezvitt tevékenységek során nyilvánult meg:

  • A Delphi dolgozói egy óvoda játszóterét építették meg Balassagyarmaton.
  • Az üzem egy 3-éves vállalati társadalmi felelősség vállalási programot alkotott az üzemi dolgozók életminőségének javítása érdekében, valamint azért, hogy támogassák az alkalmazottakat a munka – magánélet helyes egyensúlyának kialakításában.
  • A múlt évben a Delphi egy mini műfüves futballpálya építését szponzorálta Balassagyarmaton.
  • Nemrég a Delphi szponzorálta egy játszótér régi eszközeinek felújítását. A vadonatúj és korszerű játszótéri faeszközöket az EU-előírásokkal összhangban úgy tervezték, hogy a gyermekek biztonságban használhassák.

A Delphi csatlakozórendszereket gyártó üzeme Tatabányán
Mint Magyarország közép-dunántúli régiójának jelentős iparági résztvevője, a Delphi tatabányai üzeme 2001. óta működik Tatabánya Ipari Parkjában. Az autóipari alkatrészek, köztük speciális légzsákok és elektromos csatlakozóelemek, kábelszerelvények gyártásával foglalkozó üzem jelenleg több mint 1.700 főt alkalmaz.

Az üzemben előállított termékek több mint 90 %-a Európába kerül exportálásra. A vevők és megrendelők a piacvezető gépjárműipari vállalatok közül kerülnek ki.

A vállalat a meglévő, 20.000 m2 alapterületű gyártócsarnoka bővítése érdekében folyamatos befektetéseket hajt végre. Alkalmazottaink között megtalálható alapfokú és szakképzett munkerő is, akik maximálisan elkötelezettek a minőség és a Lean szemléletű termelés iránt. Sikerünk záloga a folyamatos fejlődés, speciális technológiáink (ellenállás hegesztés, automatizálás, fröccsöntés, stb.), valamint dolgozóink szaktudásának folyamatos fejlesztése.
A Delphi Connection Systems Hungary Kft. [CSH] elkötelezett a vállalati szociális felelősség irányában:

  • Az elmúlt években az üzem támogatta az „Együtt Könnyebb” Alapítvány a beteg gyermekek gyógyítása érdekében tett erőfeszítéseit.
  • A Delphi alkalmazottak aktívan vesznek részt a „Gyermekek a Gyermekekért”, a tatabányai önkormányzat által, a hátrányos helyzetű gyermekek támogatása érdekében elindított kezdeményezésben, valamint a város „Kéz a Kézben” programja részeként, a nevelési és oktatási intézmények támogatásában.
  • A Delphi dolgozói együtt dolgoztak a Magyar Vöröskereszttel vészhelyzetekben, valamint a katasztrófa-helyreállítások során.
  • Mindemellett, a Delphi CSH a régióban található, számos civilszervezet és sportklub működését is támogatja.

A Delphi szombathelyi üzeme
A szombathelyi gyár 1991 óta működik; Jelenleg a két üzem csatlakozórendszereket gyárt, amely fröccsöntési technológiák, valamint fejlett elektronikai és járműbiztonsági technológiák gyártásával egészül ki, köztük: erőátviteli rendszerek, dízel motorvezérlő modulok, üzemanyag szivattyúvezérlők, hidrosztatikus kuplung indítószerkezetek. Az elektronikai és biztonságtechnikai termékek között megtalálhatóak: fedélzeti elektronikák, Led világítás vezérlő modulok, klímavezérlés, kormányoszlop modulok. Mindkét Delphi üzem a vezető európai járműipari gyártók beszállítója, és ISO/TS 16949 (minőségbiztosítási), valamint ISO 14001 (környezetvédelmi) tanúsítvánnyal rendelkezik.

A Delphi szombathelyi üzeme aktívan részt vesz a nyugat-magyarországi HR (emberi erőforrás) fórumokon, amely fórumok szervezésének célja a műszaki és mérnöki pályák népszerűsítése a régió fiatal diplomás és pályakezdő tehetségei körében. Az üzem képviselői egyetemi előadásokon vesznek részt, a helyi hatósági szervek képviselőit, valamint az iskolákat beszélgetésekre invitálják.

A Delphi szombathelyi csapatának a jótékonyság irányában történő figyelemre méltó elkötelezettsége számos, a helyi közösséggel kapcsolatos tevékenység keretében valósul meg. Az elmúlt időszakot az alábbi közösségi tevékenységek határozták meg:

  • A Savaria Karnevál rendezvényen való részvétel
  • A Fekete István Állatvédő Egyesület és az Esőemberke Alapítvány által működtetett Holnap Háza lakóotthon önkéntes projektjeiben történő részvétel
  • Önkéntes segítségnyújtás az árvíz elleni védekezésben

Autóipari vállalatunk sokrétű tevékenységének köszönhetően folyamatosan keresünk szakképzett munkaerőt. Elsősorban magasan-képzett mérnökökre, főként szakma-specifikus ismeretekkel és gyakorlattal rendelkező villamosmérnökökre van szükségünk. Ugyanakkor növekvő igény mutatkozik speciális szaktudást igénylő szakemberekre is, köztük a wirebond folyamatmérnök, kamera-tesztelő mérnök, fröccsöntő- és szerszámmérnök – valamint logisztikai csapatunk is keres jelentkezőket, míg hirdetünk középfokú végzettséggel betöltendő állásokat, köztük karbantartói és technikusi álláshelyeket is.

A szombathelyi duális gépészmérnök képzés programja: a gépészmérnök képzés 2015 szeptemberében veszi kezdetét városunkban. A duális képzés egy vadonatúj koncepció, amely lehetővé teszi, hogy a hallgatókkal képzésük legelső napjától kezdődően együtt dolgozzunk, és elősegítsük számukra a vállalat-specifikus ismeretek elsajátítását. A képzés remek lehetőséget biztosít mind a Delphi, mind a képzésre beiratkozó hallgatók számára, mivel a 3,5 éves képzés során a hallgatók minden évben 24 hetet a Delphinél töltenek, így tanulmányaik befejezésekor mérnöki folyamataink alapos ismeretével rendelkeznek majd, így képesek lesznek hatékonyan a munka világába lépni.

Hallgatóink számára további előny, hogy a képzés ideje alatt havi juttatást kapnak majd a Delphitől. Már most várjuk azoknak a műszaki érdeklődésű, végzős középiskolásoknak a jelentkezését, akik duális képzés keretében szívesen megismerkednének a Delphi csúcstechnológiát képviselő autóelektronikai gyárával.

(x)

Hirdetés

Kiemelt Partnereink