Beszállítók Mercedes: múlt és jövő Tatabányán

Mercedes: múlt és jövő Tatabányán

Gulyás Géza | 2017.07.07 06:29

Mercedes: múlt és jövő Tatabányán

A tatabányai Motor Classic Bt. neve összeforrott a Mercedes-Benzzel. A németországi múzeumba szállítják a hazánkban restaurált autókat, Európa egyik legmodernebb veteránautókat újjávarázsoló cégétől.

Hirdetés

A napokban kapta meg a Komárom-Esztergom Megye legjobb középvállalkozása díjat A Motor Classic Bt. Nagy Zsolt tulajdonos az autopro érdeklődésére elmondta, hogy szinte kizárólag a Mercedes-Benz által gyártott autókat újítottak és újítanak fel, az elmúlt években több mint kétszázat.

– A tavalyi árbevételünk 1,2 milliárd forint volt, az idei a tervek szerint több lesz – mondta a tulajdonos. – Sok munka vár ránk, ezért bővítünk, gyakorlatilag a duplájára növünk. Jelenleg hetvenen dolgozunk a Motor Classicnál, a következő évek során mintegy ötven új kollégát várunk. Stabil a háttér, profi a csapat. Családias cég vagyunk; azokat keressük, akik kiválóak.

Két csarnokukat is bővítik, már megvannak az engedélyes tervek. Európa egyik legjobban felszerelt restaurátor vállalkozása öt éve vette birtokba a 2500 négyzetméteres üzemcsarnokot, 2014-ben egy 1700 négyzetméterest. Ma már minden szakma, munkafolyamat egymástól tökéletesen elkülöníthető, ugyanakkor mégis egy telephelyen belül maradtak. A bővítések majd 7300 összesen négyzetméterrel növelik a meglévő csarnokok, műhelyek területét. Szervezeti változásra is készülnek, szeptembertől részvénytársasággá alakulnak.

Ilyen veterán autókkal foglalkoznak a Motor Classic-nál.


– A két legfontosabb megrendelőnk a Mercedes-Benz Múzeum és a Mercedes Classic – folytatja Nagy Zsolt. – Két évre előre biztosak a megrendelések. Az ötvenes, hatvanas, hetvenes években gyártott Mercedeseket "varázsoljuk újjá". Mindennek pontosan olyannak kell lennie, mint a gyártás évében. Nemrég japán partner is jelentkezett. Hosszú távon előbb-utóbb egy másik márkát is bevonunk a restaurálási folyamatba.

A restaurálás teljes folyamatát a telephelyen végzik. A teljes szakmai infrastruktúra rendelkezésre áll. Ennek révén egyedülálló szolgáltatás, hogy a folyamat minden elemét, alvállalkozók bevonásával, itt végzik. Kizárólag a legjobb minőségű anyagokat használják. Gottlieb Daimler jelmondatát tartják szem előtt: A legjobbat, vagy semmit.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink