Beszállítók LuK: újabb munkatársakat akarunk felvenni

LuK: újabb munkatársakat akarunk felvenni

autopro.hu | 2015.11.11 11:57

LuK: újabb munkatársakat akarunk felvenni

A szombathelyi, kuplunggyártással foglalkozó cég növekedik, fejlődik – gyorsan haladnak a 3000 munkavállaló felé.

Hirdetés

– A júliust 2764 munkatárssal zártuk és terveink szerint jövőre 3000 munkavállalónk lesz – számolt be Kenyeresné Vörös Rita, a Schaeffler csoporthoz tartozó szombathelyi LuK Savaria Kuplunggyártó Kft. személyügyi vezetője. – Nem könnyű jó munkaerőt találni. A gyorsaságon kívül fontos, hogy célirányos és hatékony HR-marketing tevékenységet végezzünk; megfelelő tájékoztatást adjunk a vállalatunkról, a munkakör tartalmáról, a fejlődési lehetőségekről és nem utolsó sorban a kompenzációról.

Mivel a vállalat folyamatosan fejlődik, így gyakorlatilag minden pozícióra keresnek új munkatársakat: a termeléstől kezdve a vezetői állásokig.

– Folyamatmérnököket, termékfejlesztő mérnököket, minőségbiztosítási mérnököket, középvezetőket, a termelés területére szerelőket, gépi forgácsolókat, gépbeállítókat és elektromos karbantartókat keresünk – sorolja a személyügyi vezető. – Mérnöki szinten elvárás, hogy vagy angolul, vagy németül magabiztosan beszéljen a jelentkező. Azonban nemcsak kérünk, adunk is: támogatjuk a szakmai továbbfejlődést, az első diploma megszerzését vagy a mesterképzésben való részvételt, de akár a doktori fokozat megszerzését is.

Az utánpótlásról szólva elmondta, 2 évvel ezelőtt hat Vas megyei nagyvállalat, köztük az LuK Savaria indította el a duális képzési projektet, melynek részeként 2015. szeptemberében 16 elsőéves szombathelyi gépészhallgató érkezett az LuK-hoz.

– Bízunk benne, hogy három és fél év múlva mindannyian kollégáink lesznek!

Hangsúlyozta azt is, a vállalat számára új terület Kelet-Magyarország, így azért tesznek erőfeszítéseket, hogy az ott élőkkel megismertessék a Schaeffler csoportot és a szombathelyi LuK Savaria Kuplunggyártó Kft-t. Ebben kulcsfontosságú szerepet kap a Miskolci Egyetem, a Szolnoki Főiskola és a Kecskeméti Főiskola. A személyügyi vezető hozzátette, tisztában vannak azzal, milyen terhekkel jár egy költözés, így igyekeznek levenni az anyagi súlyt a távolabbról érkezők válláról. A szerződéskötést követően két évig részesülnek támogatásban, melyből az első évben annyira minimális összeg terheli munkavállalókat, hogy gyakorlatilag csak a rezsivel kell számolniuk. Nemcsak albérlet hozzájárulással támogatják a munkavállalókat: saját buszjáratot is üzemeltetnek. Mivel a buszok közvetlenül a gyárhoz érkeznek, ráadásul a műszakokhoz igazodnak, így jelentős időt takarítanak meg a munkatársak. A vállalat vezetése fontosnak tartja, hogy a munkatársak ki tudjanak kapcsolódni a munkaidő végeztével: színház- és komolyzenei bérletekkel, díjmentes fitneszterem- és uszodahasználattal támogatják az aktív pihenést, valamint jellemző, hogy a szombathelyi programokra is biztosítanak jegyeket. Azt az elvet vallják, hogy az elégedett munkatársak tudnak jól dolgozni és kiváló terméket előállítani.

– Azt gondolom, ha termékeinket megfelelő minőségben állítjuk elő és a vevők elégedettek velünk, akkor minden lehetőségünk megvan a további fejlődésre, növekedésre.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink