Beszállítók Licitháború a Haldexért 3. rész: pingpongozik a ZF és a Knorr-Bremse

Licitháború a Haldexért 3. rész: pingpongozik a ZF és a Knorr-Bremse

autopro.hu/B.B. | 2016.09.20 09:45

Licitháború a Haldexért 3. rész: pingpongozik a ZF és a Knorr-Bremse

Hiába emelte meg a ZF a svéd fékgyártóért kínált összeget, a Knorr-Bremse sem szeretné elszalasztani a remek vételi alkalmat.

Hirdetés

Folytatódik a haszongépjárművek számára fékrendszereket gyártó Haldex körüli licitháború: az eddig tervezett 110 helyett 120 svéd koronát is megadna a ZF a Haldex részvényeiért, írja az Automobilwoche. A ZF rövid időn belül másodszor növelte ajánlatát, csakhogy ezt megelőzően alig néhány órával a Knorr-Bremse is hasonló lépést tett, ez a beszállító ugyanazon értékpapírok darabjáért akár 125 koronát is fizetne.

Ezzel párhuzamosan a ZF az újabb ajánlattételi forduló alatt megkapta a versenyhivatali engedélyt az akvizíció esetleges végrehajtására – ehhez már csak az hiányzik, hogy megfelelő feltételekkel (vagyis még magasabb ajánlattal) végül ez a vállalat legyen a befutó. Ugyanakkor jelenleg a ZF a hatósági hozzájárulásnak köszönhetően a kisebb ajánlati ár ellenére is esélyesebb lehet a Haldex megszerzésére.

Az egymásralicitálás egészen október harmadikáig folytatódhat, hiszen az ajánlattételi időszakot meghosszabbították. Összesítve a Knorr-Bremse 580 millió, a ZF 554 millió eurót adna a Haldexért – bár ezeket a számokat talán nem is fontos megjegyezni, már-már menetrendszerűen érkezhet a következő forduló.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink