Beszállítók Lézertech cégbe vásárolta be magát a ZF

Lézertech cégbe vásárolta be magát a ZF

autopro.hu/G.I. | 2016.08.11 08:19

Lézertech cégbe vásárolta be magát a ZF

Az Ibeo piacvezető a LIDAR technológia terén - a hamburgi vállalat részvényeinek 40 százaléka a Friedrichshafen-i beszállító tulajdonába került. A közös munka révén elterjedhetnek a 3D radarok.

Hirdetés

A LIDAR mozaikszó a "light detection and ranging" kifejezésre utal, s az autonóm közlekedés kulcsfontosságú eszköze. Ezzel a lézeres alapú rendszerrel válik igazán felismerhetővé és értékelhetővé az a környezet (az objektumokkal együtt), amelyben a közlekedési eszközök mozognak.

A 2009-ben alapított Ibeo Automotive Systems GmbH ennek a technológiának avatott szakértője, így teljesen érthető, hogy a ZF fantáziát látott a szép jövőt ígérő házasságban.

- A LIDAR révén ki tudjuk bővíteni jelenlegi szenzor portfóliónkat a radarok, kamerák területén, így egyedülálló eredményeket érhetünk el a környezeti felismerésben, közös munkánk megalapozhatja az autonóm közlekedés elterjedését - indokolta a befektetés célját Stefan Sommer, a ZF vezérigazgatója.

- Nagyon várjuk a kooperáció megkezdését a ZF csapatával. Igen erős partnerre tettünk szert, akik részt vesznek a biztonság, hatékonyság és autonóm közlekedés megatrendjeinek formálásában. Az általunk birtokolt know-how révén képesek leszünk olyan vezetéstámogató alkalmazások megalkotására, amelyek az önvezetés magasabb fokát jelentik, a 3D LIDAR technológia bevezetésével együtt - tette hozzá Ulrich Lages, az Ibeo első embere.

A ZF és az Ibeo együttműködése valóban a lézeres érzékelés új korszakát hozhatja el, amikor a jelenleginél kompaktabb eszközök segíthetik a környezeti tájékozódást. A sziládtest technológia alkalmazása kompaktabb, a járművek rendszerébe egyszerűbben integrálható vezetési segéd megalkotását ígéri.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink