Beszállítók Lezárult a Johnson Controls önfeldarabolása

Lezárult a Johnson Controls önfeldarabolása

autopro.hu/B.B. | 2016.11.03 09:44

Lezárult a Johnson Controls önfeldarabolása

Az autóipari beszállító külön vállalatba szervezte a fő tevékenységének számító autóülés-gyártást, létrejött az Adient.

Hirdetés

Feldarabolja magát a Johnson Controls – írtuk még januárban. A folyamat hivatalosan most zárult le, a beszállító önálló részvénytársaság keretében szervezte ki eddigi legfontosabb tevékenységét. A new yorki tőzsdén jegyzett Adient a világ egyik legnagyobb autóülés-gyártója, a cég 33 országban 230 telephellyel rendelkezik, összesen pedig 75 ezer főnek ad munkát. Az új vállalat legfontosabb piacának Kína számít, itt 17 közös vállalkozásával együtt 60 termelési helyszínnel rendelkezik.

Bruce McDonald, az Adient elnök-vezérigazgatója elmondta, hogy a cég ezentúl önállóan és függetlenül fog operatív és stratégiai döntéseket hozni, valamint a lehető legnagyobb mértékben növelni a fogyasztói és tulajdonosi értékét. Utóbbi részeként innovatív termékek és technológiák fejlesztése is várható az Adienttől, legyen szó autonóm járművekről vagy épp személyre szabhatóságról.

Az Automobilwoche szerint az Adient azt is tervezi, hogy az autóiparon túl a személyvonatok és repülőgépek üléspiacán is megveti lábát.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink