Beszállítók Könnyű és fenntartható beltéri megoldások

Könnyű és fenntartható beltéri megoldások

Panker Gergő | 2015.01.26 10:42

Könnyű és fenntartható beltéri megoldások

Az autók beltéri megoldásait továbbra is az egyre könnyebb és fenntartható megoldások jellemzik. A Johnson Controls a detroiti Cobo Centerben megrendezett 2015-ös Észak-Amerikai Nemzetközi Autószalonon (NAIAS) mutatta be legfrissebb innovációit.

Hirdetés

– Az, hogy segítsünk az autógyártóknak elérni a kitűzött fogyasztási és környezetvédelmi célokat, kulcsfontosságú szerepet játszik a beltéri termék- és folyamatfejlesztés során – mondta Han Hendriks, a Johnson Controls Automotive Interiors termékfejlesztésért felelős alelnöke.

– Folyamatosan azon dolgozunk, hogy új folyamattechnológiákat fejlesszünk és fejlett, versenyképes termékekkel elégítsük ki a megrendelői igényeket – tette hozzá Han Hendriks.

A Johnson Controls újdonságai az elegáns kinézet mellett jelentős súlymegtakarítást is eredményeznek

A vállalat legújabb folyamatai és termékei a következők:

CHyM – kompressziós hibrid öntés: egy lépésből álló, könnyű, megújuló folyamattechnológia. Egy az ajtópanelek, padlókonzolok és műszerfalak fejlesztése során alkalmazható megoldás, amely 40 százalékos súlycsökkenést és fokozott stabilitást eredményez.

Kétszínű fólia: lehetővé teszi egy felületen két különböző szín alkalmazását, ami az ajtópaneleknek elegáns kinézetet kölcsönöz, míg az elem tömege csökken.

Vékony TPO fólia – Foam-in-Place: egyedülállóan könnyű bevonat, amely 50-70 százalékos súlycsökkenés mellett tartós, szennyeződésmentes, minőségi megjelenést biztosít.

Hímzett könyöktámasz: egy puha felületű komponens, amely 30 százalékos súlycsökkentést eredményez, stílusos, valamint a fokozott kényelem érdekében vízszintes és függőleges irányban is állítható.

Vékony felső konzol: a hagyományos felső konzolok funkcióit látja el a hagyományos alkatrészekhez képest 55-80 százalékos súlycsökkenés mellett. A vékony kialakítás fokozott térérzetet ad.

Kiemelt Partnereink