Beszállítók Kivált az erőátviteli technológiákkal foglalkozó szegmens a Delphiből

Kivált az erőátviteli technológiákkal foglalkozó szegmens a Delphiből

autopro.hu/P.M. | 2017.05.04 10:38

Kivált az erőátviteli technológiákkal foglalkozó szegmens a Delphiből

A Delphi május 3-án jelentette be arra irányuló szándékát, hogy a Powertrain Systems szegmensét adómentes kiválás keretében önálló, tőzsdén jegyzett társasággá alakítja. Közvetlenül ezen művelet lebonyolítását követően, amely várhatóan 2018 márciusára fejeződik be, a Delphi részvényeseinek mindkét vállalatban lesz részesedésük.

Hirdetés

– Izgalmas lehetőséget rejt magában számunkra, hogy két független cég jön létre külön termékfókusszal egy-egy bevált üzleti modell alapján – mondta Kevin Clark, a Delphi elnöke és vezérigazgatója. – Az iparági megatrendek alapját képező technológiák egymáshoz közeledésének hatására egyre nagyobb az igény a korszerű elektronikai megoldások, valamint a fokozott számítógépes teljesítmény iránt annak érdekében, hogy a járműbiztonságra, hatékonyságra és a rendszerek összekapcsolhatóságra vonatkozó fogyasztói preferenciáknak megfeleljünk.

Ugyanakkor az üzemanyag-kibocsátásra és -fogyasztásra vonatkozó globális szabályozások egyre szigorúbbá válnak, ami maga után vonja a fejlett motorvezérlés és a villamosítási rendszerek szükségességét azért, hogy a járművek teljesítménye nőjön, és az ügyféligények is teljesüljenek. Ha a jövőbe tekintünk, azt lehet látni, hogy az újfajta mobilitást az automatizált vezetés, megerősödött villamosítás, valamint összekapcsolt infotainment rendszerek összessége jellemzi, amelyek mindegyikét a számítógépes teljesítmény exponenciális növekedése és az intelligens járműszerkezetek teszik lehetővé.

Az a stratégia, hogy a növekedés és terjeszkedés az organikus befektetések, felvásárlások, valamint a járműbiztonságra, környezetbarát jellegre és összekapcsolt rendszerekre fókuszáló iparági trendekkel összhangban született stratégiai partneri együttműködések révén valósuljon meg.

– Ennek eredményeképpen a villamos/elektronikus szerkezetekkel foglalkozó iparágunk (Electrical/Electronic Architecture, E/EA), valamint az elektronikával és járműbiztonsággal foglalkozó iparágunk (Electronics & Safety, E&S) kedvező helyzetbe kerül ahhoz, hogy jelentős növekedést produkáljon mint az egyetlen olyan globális szolgáltató, amely képes a jármű „agyának és idegrendszerének” előállítására. Megvan a szükséges fejlett technológiánk, megvannak a mérnöki képességeink és a költségvetési struktúránk ahhoz, hogy a rohamosan fejlődő közlekedési ágazatban világszinten vezetői szerepet töltsünk be.

Nagyfokú összekapcsolhatóság, önállóság és mobilitás (E/EA and E&S)

A kiválást követően az E/EA és az E&S iparág továbbra is piacvezető marad a technológiai beszállítók között a világon annak köszönhetően, hogy kiemelkedő teljesítményt nyújt a jel- és energiaelosztás, a központosított számítástechnikai platformok, a korszerű és autonóm járműbiztonsági rendszerek, az önjáró vezetési technológia, a fejlett infotainment rendszerek, a felhasználói élmény, a járművek összekapcsolhatósága, a villamosítás, valamint az adatszolgáltatás terén. Ezeket az erősségeket középpontba állítva a vállalat megfelelő helyzetbe került ahhoz, hogy iparági vezető költségvetési struktúrájával, 15 000 mérnökével és a világszerte 145 000 főt számláló munkavállalói állományával nyereséges növekedést produkáljon.

Az E/EA és az E&S iparág továbbra is biztonságos, környezetbarát és összekapcsolt technológiai megoldásokból álló portfóliójára fog összpontosítani, és arra, hogy ügyfelei egyre komplexebb igényeit kielégítse. Vállalatunk egy rugalmas és a lean („karcsúsított”) gyártást preferáló üzleti modell szellemisége jegyében működik, részvényesei számára fegyelmezett és nyereséges növekedésével, stabil pénzáramlással, valamint erős és növekvő készpénzállománnyal teremt értéket.

Powertrain

A világ egyik piacvezető technológiai beszállítója a Powertrain, amely a járműhajtó rendszerek optimalizálásával foglalkozik úgy, hogy fokozza a környezetvédelmi hatékonyságot és a járműteljesítményt. A vállalat a világ egyik fő beszállítója az eredeti gépjárműalkatrészeket gyártó vállalatok és az aftermarket (utópiaci) vevők számára, és világszerte 20 000 munkavállalóval és 5000 mérnökkel körülbelül 4,5 milliárd dollárnyi bevételt termelt.

A Powertrain fejlett hajtási technológiákból álló portfóliójának előnyére válik, hogy a járművek teljesítményével és a villamosítással kapcsolatos szabályozási standardok egyre szigorodnak, és a fogyasztói igények is a gazdaságosabb üzemanyag-fogyasztást és alacsonyabb CO2-kibocsátást helyezik előtérbe. Globális technológiai képességeinek, továbbá „lean” szemléletű és rugalmas gyártási jelenlétének köszönhetően a vállalat a piaci átlag felett teljesítve fenntartható fejlődést és rentábilis növekedést tud felmutatni.

Timothy Manganello – aki jelenleg a Delphi igazgatóságának független elnöke – lesz a Powetrain vállalat igazgatóságának nem ügyvezető elnöke a kiváláskor. Manganello a közelmúltban még a BorgWarner, Inc. igazgatótanácsának elnöke volt. Az új vállalat elnöke és vezérigazgatója pedig Liam Butterworth lesz, aki jelenleg a Powertrain Systems első alelnöke és elnöke.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink