Beszállítók Kiszáll a Bosch a turbófeltöltők gyártásából

Kiszáll a Bosch a turbófeltöltők gyártásából

autopro.hu/B.B. | 2017.01.24 12:55

Kiszáll a Bosch a turbófeltöltők gyártásából

A tervek szerint eladósorba kerül a beszállító és a Mahle közös vállalkozása: egy ausztriai és egy kínai telephely cserélhet gazdát.

Hirdetés

Az utóbbi időszak erős árbevétel-növekedésének ellenére anyagi okokból válna meg a Bosch és a Mahle közös vállalkozásától. A turbófeltöltők gyártásával foglalkozó joint venture egy ausztriai és egy kínai üzemmel rendelkezik és összesen 1400 főt foglalkoztat.

A felek azért adnák el a Bosch Mahle Turbo Systemst, mivel – bár kapacitásaik szinte teljes kihasználtsággal működnek – versenytársaikhoz képest túl alacsony piaci részesedéssel rendelkeznek, befektetési elemzők becslései szerint ez az érték maximum tíz százalék lehetett. Az Automotive News Europe szerint a turbófeltöltők piacán a Honeywell és a BorgWarner a két legmeghatározóbb beszállító, így jó esély van rá, hogy ezek egyike szerzi meg a céget. Potenciális ajánlattevő lehet még a Continental és a Magna International is.

A Bosch-Mahle joint venture 2008-ban jött létre, a duó a turbófeltöltők gyártásával az alacsonyabb fogyasztású modellek egy nagyobb beszállítójává akarta kinőni magát. Bár a céget most eladni tervezik, a turbós kocsik szegmense ígéretes terület: míg tavaly a globálisan gyártott kocsik 39 százaléka turbós, 2021-re ez az arány előrejelzések szerint már 48 százalék lesz.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink